Intrebari care pot prezice riscul de boli cu transmitere sexuala

Doar ideea de a fi testat impotriva unor boli cu transmitere sexuala este de neconceput pentru unii oameni, motiv pentru care atat de multe persoane nu vor nici in ruptul capului sa fie investigate.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Doar ideea de a fi testat impotriva unor boli cu transmitere sexuala este de neconceput pentru unii oameni, motiv pentru care atat de multe persoane nu vor nici in ruptul capului sa fie investigate. Motiv pentru care cercetatorii de la Johns Hopkins School of Medicine au cautat si au gasit o modalitate prin care procesul sa fie un pic mai usor.

Ei au conceput o serie de intrebari care sa-i ajute pe oameni sa evalueze singuri riscul de a avea o bloala cu transmitere sexuala. Pe langa varsta, testul mai contine urmatoarele intrebari:

– Tu sau iubitul/a tau/a ati avut parteneri sexuali noi sau ati avut parteneri sexuali multipli in ultimele 90 de zile?

Citeste si: Harry și Meghan, în casa miliardarului rus care a vrut să-și taie soția de față cu toată lumea - evz.ro

– Ai mai multi/e parteneri/e sexuali/e in acest moment?

– Ti s-a spus vreodata ca a primit tratament pentru infectii transmise sexual in trecut?

– Cati/e parteneri/e sexuali/e ai avut in ultimele 90 de zile?

– Cand faci sex, folosesti prezervativul?

 

Dupa ce ai raspuns la aceste intrebari vei primi un scor care iti spune daca prezinti un risc scazut, intermediar, ridicat sau foarte ridicat de a avea o boala cu transmitere sexuala. Intrebarile nu au un punctaj egal, unele precum cea cu folosirea prezervativului si numarul tau de parteneri/e sexuali/e atarna mai greu in balanta comparativ cu celelalte.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR .RO.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate