Întreţinerea unui ceas de mâna Tissot, ce presupune?

Când discutăm despre un ceas de mână de lux, discutăm în primul rând de un aspect impecabil, de performanţă, de precizie şi, cel mai important, de calitate şi rezistenţă.

Autor: Amalia Florea

Bineînţeles că fiecare dintre noi îşi doreşte un ceas de mâna care să reziste o perioadă cât mai îndelungată de timp, dar uneori rezistenţa ceasului nostru este pusă la încercare şi de modul în care îl purtam şi îngrijim.

Astăzi, îţi vom oferi câteva sfaturi care să te ajute să prelungeşti durata de viaţă a ceasului tău. Dar mai întâi de toate hai să îţi povestim puţin despre Tissot, unul dintre cele mai cunoscute branduri de ceasuri de mâna din lume.

Tissot, în prezent parte a Swatch Group, cel mai mare producător şi distribuitor de ceasuri de pe întreg mapamondul, a fost înfiinţat în Elveţia în anul 1853. Deşi compania a pornit ca o afacere de familie, în prezent Tissot are o prezenţă excelentă în peste 160 de tari. Mai mult decât atât, astăzi, numele Tissot se traduce prin performanţă, precizie, autenticitate, rezistenţa, inovaţie, dar şi un raport calitate – preţ excelent.

Cum îngrijim un ceas de mâna Tissot?

Dacă eşti un împătimit al ceasurilor de mână, ştii foarte bine ca ele au nevoie de o îngrijire adecvată astfel încât să reziste o perioadă cât mai mare de timp. Iată câteva aspecte pe care să le ai în vedere, dacă îţi doreşti un ceas performant, elegant, rezistent şi aspectuos.

1.

Curaţarea ceasului de mână

În timp, mai ales dacă este purtat zilnic, ceasul acumulează impurităţi, precum: particule de praf şi particule de piele. Prin urmare este necesar ca el să fie curăţat. Curăţarea poate fi realizată acasă, dar şi la service-uri specializate. Iată cum se realizează fiecare dintre ele.

- Curăţarea ceasului acasă

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

În cazul în care, porţi ceasul un număr mare de ore este recomandat ca el să fie curăţat zilnic. În cazul în care el este purtat ocazional, ceasul poate fi curăţat şi o dată sau de două ori pe săptămână. Curăţarea ceasului acasă este un procedeu care durează câteva minute, dar care poate creşte considerabil durata de viaţă a acestuia. Unde mai pui că un ceas curat este un ceas care arata foarte bine.

Pentru curăţarea ceasului ai nevoie de o cârpă moale, poţi folosi una asemănătoare cu cele folosite la curăţarea ochelarilor de vedere. Astfel, nu rişti zgârierea ceasului, în special a cadranului sau a geamului acestuia.

În funcţie de gradul de murdărie poţi opta, fie pentru curăţarea ceasului cu o cârpă uscată, fie cu o cârpă umedă. Vei folosi o cârpă uscată când vei dori să îndepărtezi urmele superficiale de praf. Iar o cârpă uşor umezita când vei dori să îndepărtezi urmele evidente de murdărie, precum amprente şi praf.

Un alt mod prin care poţi îndepărta urmele evidente de murdărie este prin folosirea săpunului sau a unei soluţii speciale pentru curăţarea ceasului. Atenţie! În cazul în care foloseşti o cârpă umedă şi puţin săpun, trebuie să te asiguri că vei îndepărta, la final, orice urmă de săpun de pe suprafaţa ceasului. Căci pe lângă nişte urme inestetice, în timp, săpunul poate afecta suprafaţa ceasului.

- Curăţarea ceasului la service

Chiar dacă cureţi destul de des ceasul acasă, din când în când acesta are nevoie şi de o curăţare profesională. Căci microparticulele de praf pot pătrunde, în timp, şi în interiorul acestuia şi pot contribui la degradarea mecanismului interior. De asemenea, vizita regulată la un service autorizat de ceasuri poate duce şi la identificarea din timp a problemelor ce ţin de buna funcţionare a ceasului şi remedierea lor înainte ca reparaţia să devină mult prea costisitoare. Astfel, pe lângă faptul că vei beneficia de un ceas curat, acesta va fi analizat şi verificat de un ceasornicar cu experienţă.

2. Depozitarea ceasului

Chiar dacă ai impresia că un ceas îşi va păstra aspectul atunci când nu este purtat, trebuie să ştii nu este chiar aşa. Un ceas trebuie depozitat în locuri ferite de umezeală sau căldură puternică. De asemenea, trebuie să fie ţinut la distanţă de praf, soluţii chimice şi chiar produse cosmetice, precum: parfum sau dizolvant de unghii. Cel mai sigur mod de depozitare a unui ceas este în cutia în care a fost achiziţionat. În cazul în care nu mai ai cutia, poţi folosi un săculeţ pentru bijuterii.

3. Purtarea ceasului

Aşa cum îţi spuneam şi mai devreme, în timpul depozitării un ceas trebuie ferit de umiditate, de razele puternice ale soarelui, de temperaturi scăzute, de soluţii chimice, produse cosmetice şi aşa mai departe. Ei bine, şi atunci când îl purtăm trebuie să ne asigurăm că este cât mai ferit de aceşti factori. Mai mult decât atât, atunci când îl purtăm trebuie să îl ferim şi de lucrurile care pot duce la zgârierea lor şi de loviturile puternice.

4. Cureaua ceasului

În timp, mai ales atunci când este purtat zilnic, cureaua ceasului se degradează. Trebuie să ştii că pe lângă factorii atmosferici (ploaie, vânt etc.) şi transpiraţia contribuie destul de mult la murdărirea şi degradarea unei curele. Astfel, este recomandat să nu porţi ceasul de mână în timpul activităţilor solicitante din punct de vedere fizic. De asemenea, nu strânge cureaua mult prea tare. Ideal este ca între încheietura manii şi a curelei să existe un spaţiu de un deget. În cazul în care brăţara este metalică, dacă aceasta nu este curăţată în mod corect, în timp pot apărea urme de rugină.

Dacă îţi doreşti un ceas care să reziste o perioadă cât mai lungă de timp, este important să îl îngrijeşti în mod corect.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Temutul Mircea Nebunu ”a sărbătorit” cu lăutari condamnarea la închisoare! Interlopul l-a antamat pe Salam la botezul fiului său, de luna viitoare! Dezvăluiri exclusive

Topul celor mai distractive zodii. Nativii care sunt mereu cu zâmbetul pe buze

Horoscopul zilei, 11 mai 2021. Nativii din zodia Fecioară se îndrăgostesc

Cătălin Moroșanu și-a pus sănătatea în pericol la „Survivor”

Chiar acum este RĂZBOI! Zeci de rachete au fost lansate

Lavinia Pârva rupe tăcerea: divorțează de Ștefan Bănică? A bătut-o acesta crunt și pe ea? Vedeta a decis să spună adevărul

Credincioșii sunt îngenuncheați. Incendiu catastrofal în toiul nopții. VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies