Inuman! Ursul rănit într-un accident de mașină în Harghita a fost eutanasiat după mai bine de 20 de ore de agonie cruntă

Ursul rănit într-un accident de mașină în Harghita a fost eutanasiat după mai bine de 20 de ore de agonie

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Un urs a fost rănit grav într-un accident petrecut în Harghita. Animalul avea labele fracturate și timp de mai bine de 20 de ore a fost lăsat să agonizeze. Veterinarul chemat la fața locului pentru a-l eutanasia a ajuns nu numai cu întârziere, dar și fără substanță tranchilizantă pe care s-o poată folosi pentru a-i curma suferința.

Ursul brun rănit în accidentul rutier din Harghita a fost eutanasiat cu mare întârziere, după mai bine de 20 de ore în care a fost lăsat să se chinuie cu dureri cumplite, pe marginea șoselei.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Vacanță de coșmar pentru un turist canadian care campa în Azuga! Bărbatul a cerut sprijinul autorităților după ce a văzut moartea cu ochii

Perimetrul pe care se afla ursul accidentat și cu labele fracturare a fost păzit timp de 15 ore de oameni ai legii: polițiști și jandarmi.

„Din păcate suntem într-o situație regretabilă și trebuie să recunoaștem, cu adevărat tristă. Această situație se încadrează în prevederile unei hotărâri de Guvern din 2010, 323, pe răniri, capturi și ucideri accidentale, iar aici legislația este foarte clară. Atribuția de intervenție trebuia să fie a Jandarmeriei și a medicilor veterinari arondați DSV.

Pe această situație, noi, Ministerul Mediului nu ar fi trebuit să dăm ordinul de recoltare. Și cu toate acestea, am sunat la Minister, am trimis directorii astăzi în Ministerul Mediului să putem rezolva această problemă regretabilă. E inuman, vă spun sincer, să lași un animal să agonizeze atât timp cât nimic în lege nu te-a împiedicat să intervii” Chiar acum emit colegii ordinul de recoltare, în cel mai scurt timp ursul va fi luat.
Citeşte întreaga ştire: Un urs lovit de o mașină a agonizat pe șosea de sâmbătă seara până duminică la prânz. Medicul veterinar venit la caz nu avea tranchilizante!

Am trimis veterinar cu tranchilizant, cel de acolo nu avea. Animalul va fi supus unui control, iar după asta vor trebui să spună ce decizie se va lua, înţeleg că are probleme la trei dintre membre. Eu nu pot să mă pronunț (dacă va fi ucis sau nu – n.r.), este atributul medicului veterinar”, declara, mai devreme, ministrul Mediului, Costel Alexe, citat de libertatea.ro.

Urmatorul articol
Citește și:

Prima declarație a lui Carmen de la Sălciua după ce s-a spus că s-ar fi despărțit iar de Culiță Sterp

Când și-a început viața sexuală Nicolae Guță! O femeie care i-a trecut prin pat a povestit ce i-a făcut el în momentele intime: "Mi-a cerut să..."

A colaborat Ionela Prodan cu Securitatea? Vezi motivul pentru care mama Anamariei Prodan a fost verificată de CNSAS!

Apelul disperat făcut de Jador! "Are nevoie urgentă de sânge pentru a trăi"

A omorât un om, a încercat să scape de dovezi și a susținut că nu este vinovată: Alexandra Oana Ozoreanu, femeia care ispășește acum o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies