INUNDAŢIILE din Sardinia - Guvernul Italiei a decretat stare de urgenţă: "Este o tragedie naţională". Bilanţul inundaţiilor şi alunecărilor de teren este de 18 morţi, inclusiv patru copii

Guvernul Italiei a decis instituirea stării de urgenţă în regiunea Sardinia, alocând rapid 20 de milioane de euro pentru atenuarea efectelor calamităţilor de pe insulă, relatează site-ul ziarului La Repubblica.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriere"Am decis deblocarea imediată a 20 de milioane de euro pentru Sardinia", a declarat premierul Enrico Letta.

Într-o şedinţă extraordinară, Guvernul de la Roma a decis decretarea stării de urgenţă pe Insula Sardinia, după inundaţii soldate cu cel puţin 18 morţi.

"Este vorba de o dramă de proporţii incredibile, o tragedie naţională. În acest moment, prioritatea este salvarea vieţilor şi ajutarea sinistraţilor", a explicat premierul Letta.

Bilanţul intemperiilor din Sardinia este de 18 morţi, dintre care patru copii. O persoană este în continuare dispărută, iar alte 2.737 au rămas fără locuinţe în urma intemperiilor, au comunicat autorităţile regionale.

Zonele cele mai afectate sunt cele din centrul şi nordul Insulei Sardinia, în special portul Olbia, inundat aproape în totalitate şi unde au murit nouă oameni.

După precipitaţii abundente care au provocat grave inundaţii şi alunecări de teren, Guvernul Italiei a decretat starea de urgenţă în regiunea Sardinia, deblocând rapid 20 de milioane de euro.

"În 24 de ore, în Sardinia a plouat cât plouă în şase luni în întreaga Italie", a declarat şeful Protecţiei civile italiene, Franco Gabrielli.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate