Invata sa faci un desert de Craciun genial! O sa adori prajitura cu morcovi!

Prajitura cu morcovi este unul dintre cele mai populare deserturi ale anului.

Distribuie pe:

Autor: Lili Lascar

Ingrediente:

100 grame de nuci coapte, 250 grame de morcovi cruzi, razuiti, 250 de grame de faina, 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu, jumatate de lingurita cu praf de copt, jumatate de lingurita cu sare, jumatate de lingurita cu scortisoara, 1 lingurita cu nucsoara, 1 lingurita cu pulbere de ghimbir sau ghimbir proaspat razuit, 4 linguri cu seminte de in macinate si amestecate cu 8 linguri de apa (inlocuiesc oul), 200 de grame de zahar, 120 ml de ulei vegetal, 1 plic de vanilie Bourbon.

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius. Forma pentru tort se unge cu putin ulei.
Se amesteca intr-un bol faina, bicarbonatul, praful de copt, vanilia, sarea, scortisoara, nucsoara si ghimbirul pulbere apoi se adauga morcovii razuiti si zaharul.
Intr-un bol separat se amesteca uleiul si amestecul din in, dupa care se incorporeaza in amestecul de faina.
Se toarna amestecul in tava rotunda si se lasa la cuptor 30-40 de minute, facand la final testul cu scobitoarea.
Prajitura se poate consuma simplu. Poti sa amesteci zeama de lamaie cu zahar pudra pentru a obtine o glazura pentru prajitura. De asemenea, daca preferi sa ai o crema poti sa o faci din nuci caju (inmuiate cateva ore in apa) mixate cu zahar pudra, putina apa/ulei de cocos, zeama si coaja de lamaie.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate