Invazie de buburuze la mare! Explicația specialiștilor: „Au ajuns peste tot”

Litoralul a fost invadat de buburuze. Care este explicația specialiștilor?

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Turiștii care au ajuns pe litoralul româmesc au avut parte de o surpriză inedită. Buburuzele au s-au întins pe tot litoralul, din Mamaia, până la Costineşti şi Vama Veche. Plajele cele mai populate de aceste insecte sunt cele de la Corbu şi Vadu. Bubuzurele au invadat plajele, șezlonjurile și se așează fără niciun fel de problemă peste băuturile turițtilor.

Invazia buburuzelor este acuzată de polile zilnice care au avut loc în ultimele săptămâni, susțin specialiștii. Aagricultorii n-au mai putut să îşi trateze chimic culturile, motiv pentru care au invadat plajele. Ele caută să mânânce, să se reproducă şi să-şi depună ponta. Turiștii nu au de ce să își facă griji pentru că nu sunt deloc periculoare, ba chiar sunt benefice pentru culturi.

Cum explică specialiștii invazia buburuzelor pe litoralul românesc

Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, a explicat acest fenomen inedit. Vestea bună este că invazia buburuzelor de pe litoral nu va dura mai mult de o săptămână.

Citeste si: Cine a fost Alexandru Arșinel! Ce s-a întâmplat cu marele actor- kfetele.ro

Citeste si: Biografia marelui actor Alexandru Arșinel. A fost actor de teatru și film și a avut numeroase premii, medalii, ordine- bzi.ro

Este o veste bună pentru turiștii acre urmează să vină să se relaxeze la mare, nu și cei care nu au putut să se bucure de plajă din cauza inesctelor. 

Citeste si: Topul destinațiilor mai puțin cunoscute din Europa. Unde îți poți petrece vacanța atunci când vrei să eviți numărul mare de turiști

„Buburuzele, numite impropriu gărgăriţe sau mămăruţe, sunt nişte insecte micuţe, toxice, urâte pentru păsări, frumoase pentru noi… Atunci când se încălzeşte şi dacă se încălzeşte şi brusc, ies multe.

Ele trebuia să iasă de vreo lună, dar a tot fost frig şi asta le-a oprit din stadiul de adult epibiont, un adult care stă şi doarme, adică doarme de frig. Cum a dat căldura, toată lumea s-a trezit, sunt multe, invazia este mare, au ieşit brusc şi au ajuns peste tot”, a declarat Adrian Bîlbă, pentru Radio Constanţa.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

A plătit avansul pentru un apartament de 72.000 de euro. Când blocul era aproape gata însă, bărbatul a avut parte de un adevărat șoc

Ce pensie ireal de mică are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România?! Este singura ei sursă de venit și a fiicei sale!

Un indian fuge de oameni după ce a câștigat 3 milioane de dolari la loto! Bărbatul se plânge că străinii îi cer bani

Perioada următoare nu vine cu vești îmbucurătoare pentru Berbeci, Lei și alte 3 zodii

ULTIMA DORINȚĂ a lui Alexandru Arșinel. Ce voia să facă înainte să moară?

Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat

Care a fost secretul cel mai bine păstrat de Regina Elisabeta a II-a. Suverana avea acest ritual în fiecare seară

FRF a decis soarta lui Edward Iordănescu! Anunțul făcut de directorul tehnic Mihai Stoichiță

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies