Ioana Ginghina isi invata fanii sa gateasca supa crema de post

Actrita Ioana Ginghina vorbeste zilnic cu fanii ei, prin intermediul Facebook-ului sau a blogului personal. Bruneta scrie retete, posteaza fotografii cu ce gateste si nu numai. Acum, ca ne aflam in post, Ioana le-a recomandat fanilor o reteta de supa crema.

Distribuie pe:

Autor: G.G.

fara descriere“Am intrat in post, deci gata cu produsele animale. Postul Craciunului e mai usor de tinut, pentru ca avem muuuulte dezlegari la peste. Insa stiu ca dupa cateva zile intervine “plictiseala” alimentara si lipsa de idei ne face ori sa abandonam, ori sa mancam muuuulta paine cu pate vegetal sau alte alimente nesanatoase, dar de post. Asa ca mi-am propus sa va scriu aici retete interesante, incercate de mine, care au un gust foarte bun si sunt usor de facut. Iata o supa crema de legume mai speciala, gasita de mine pe un blog din afara si incercata zilele acestea. A iesit delicioasa, am mancat toti, deci mergeti pe sfatul meu si incercati si voi reteta.

Ingrediente:

2 linguri mari de ulei de nuca de cocos
1 ceapa mica, taiata
2 linguri mari de ghimbir proaspat, curatat si taiat
2 catei de usturoi, curatati si taiati
1 lingurita de chimen

6 morcovi, spalati si taiati in bucati ½
1 si ½ cana de lapte de nuca de cocos, neindulcit
1 cana de legume ( aici eu am la borcan zarzavat de legume, facut de mine in vara aceasta cu diverse de prin gradina)
4 linguri mari de suc de lamaie proaspat
piper negru si sare de mare

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de nuca de cocos intr-o oala mare. Uleiului de cocos nu ii trebuie temperatura mare pentru a se topi, deci nu il lasati prea mult pe foc.

Adaugati ceapa taiata si prajiti-o pana devine translucida. Adaugati ghimbriul si usturoiul la ceapa si gatiti-le pentru inca un minut.

Puneti chimenul si mestecati bine pentru 30 de secunde.

Apoi e randul morcovilor taiati si impreuna mai caliti-le pentru cateva minute, apoi adaugati laptele de nuca de cocos si conserva de legume.

Lasati-le 20 minute la foc mic sau pana cand morcovii sunt facuti.

Apoi puneti amestecul intr-un blender, insa aveti grija ca supa e fierbinte.

Daca supa e prea groasa mai adaugati bulion sau lapte de nuca de cocos.

Dupa gust acriti la sfarsit cu sucul de lamaie si condimentati cu sare si piper.

Se serveste fierbinte.

Pofta buna!”, a scris Ioana Ginghina pe blogul ei.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate