Iohannis are o veste bună și una proastă pentru români. Ce a stabilit

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis un mesaj scurt românilor.

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus


In articol:

FOTO: Iohannis are o veste bună și una proastă pentru români

Klaus Iohannis, președintele României, a lămurit problema fondurilor primite în urma deciziilor luate de Consiliul Europei.

Cum se împarte suma primită de România. Klaus Iohannis a lămurit situația

„Această sumă de 80 de miliarde se compune din două mari pachete bugetare. O parte e reprezentată de fondurile europene. Pentru a atrage acești bani e nevoie de un plan național. La acest plan lucrăm de când e în funcțiune guvernul Orban, planul este finalizat. Se fac ultimele finisaje. Trebuie să fim pregătiți să atragem banii europeni. 

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Al doilea pachet este destinat pentru relanseara economiei, acești bani sunt pentru ameliorarea crizei, pentru întărirea economiei, ca să ne revenim foarte repede. Acești bani trebuie consumați mai repede. Practic, ca să consumăm acești bani avem la dispoziție 6 ani. Și aici trebuie să ne mișcăm rapid, până în octombrie trebuie să ne mișcăm repede ca să prezentăm planul pentru relansarea economiei. Astăzi am corelat planurile încât să folosim banii europeni în cel mai eficace mod posibil, trebuie să aibă impact asupra economiei și asupra bugetului fiecărui român. 

Vestea proastă pe azi e că suntem în prima când avem peste 1000 de persoane cu coronavirus. Este foarte trist. Dar tristețea nu rezolvă problema. Problema o respectăm împreună. Depinde de fiecare să îngrădim răspândirea acestei epidemii”, a declarat Klaus Iohannis.

Ce a anunțat președintele Klaus Iohannis

După lungul summit european de la Bruxelles, unde a fost aprobat planul de ieşire din criză - suma totală pusă în joc fiind de 750 mld. euro - , preşedintele Klaus Iohannis a spus că România a obţinut 80 mld. euro. Suma este valabilă pentru următorii 7 ani.

Potrivit lui Klaus Iohannis, care a precizat că discuțiile au fost foarte complicate, lungi și intense,  „am obţinut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare“.

Preşedintele României a mai spus: „Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a moderniza marile sisteme publice (...) Repet, 79.917.000.000, deci 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu guvernul deja din ianuarie şi în cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregătiţi să începem implementarea, iar, pe de altă parte, lucrăm de-o vreme bună deja la planul naţional de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică.“


Citește și:

Bătrânica din Iași care a reușit să îl impresioneze pe Papa Francisc! Chipul femeii a fost pus pe o carte de rugăciuni

Fierul și mașinile din curtea lui Gheorghe Dincă au fost scoase la licitație! Cu cât s-au vândut obiectele

Dezvăluiri incredibile! Tatăl lui Emi Pian, la mila celorlalți deținuți din pușcărie! ”Îl duc la baie și îl spală ca pe un copil mic”. Nicolae Duduianu are 77 de ani, două...

Sfatul zilei, miercuri, 23 septembrie 2020. Capricornii vor primi o veste proastă de la o persoană apropiată

Drama neștiută a luptătoarei de UFC! Paige VanZant a trecut prin momente cumplite la vârsta de 14 ani: "Am vrut să mă sinucid"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies