Ion Iliescu, în doliu! Mesajul emoționant al fostului președinte: „Am pierdut un prieten și un camarad!”

Ion Iliescu a aflat astăzi o veste tragică care l-a doborât. Oliviu Gherman s-a stins din viață.

Autor: Andreea Burghelea

In articol:

 

Ion Iliescu este devastat de vestea că fostul său prieten și coleg a plecat la cele sfinte. Este vorba de Oliviu Gherman, fost preşedinte al PDSR și fost președinte al Senatului, care a murit, marți, la vârsta de 90 de ani. 

Citeste si: Oliviu Gherman a murit! Moment de reculegere în Senat

În stare de șoc, Ion Iliescu a transmis un mesaj emoționant de condoleanțe. 

Citeste si: Mirela Vaida, din nou în pericol. Agresoarea ei umblă liberă pe străzi și atacă alți oameni- bzi.ro

„Am aflat cu profund regret vestea morții lui Oliviu Gherman, fost președinte al Senatului și al FDSN, om politic de înaltă ținută morală, om de stânga, cu principii de la care nu a abdicat. Membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale, a contribuit la definirea viitorului democratic al României ieșite din comunismul ceaușist. Am lucrat împreună aproape două decenii pentru construirea și consolidarea unui partid de stânga, social-democrat, în România, un partid care să ducă mai departe valorile și idealurile Revoluției Române.

Citeste si: Cum se îmbăta Ion Iliescu în tinerețe, la Moscova: ”Vodca și lichiorul de trandafiri m-au făcut praf!”

A contribuit, în funcțiile de reprezentare pe care le-a deținut, la definirea cadrului constituțional și la adoptarea noului cadru legal, care să permită revenirea României în concertul națiunilor europene, și apoi integrarea țării noastre în Uniunea Europeană și în NATO”, a spus acesta.

Ion Iliescu, mesaj emoționant de condoleanțe după moartea lui Oliviu Gherman

„I-am apreciat întotdeauna calmul și deschiderea spre dialog, felul în care știa să-și asculte interlocutorii.

Om de știință, fizician, profesor universitar, a adus în politică ceva din rigoarea, dar și din deschiderea spre nou, specifice domeniului în care s-a format și afirmat profesional. A fost un exemplu pentru o întreagă generație de oameni de stânga, care au găsit în Oliviu Gherman un model și un sprijin.

Citeste si: Ce s-a construit pe locul casei lui Ion Iliescu din Oltenița? FOTO

Am pierdut un prieten și un camarad în efortul nostru de reconstrucție democratică a României, pentru modernizarea ei, pentru afirmarea stângii moderne într-o țară care se confruntă și acum cu sărăcia și cu inechitățile economice și sociale. Dumnezeu să-l odihnească! Transmit sincerele mele condoleanțe familiei lui Oliviu Gherman”, a mai spus Ion Iliescu.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Un băiețel de nouă ani și-a găsit sfârșitul pe terenul de fotbal, lovit de fulger: ”A murit făcând ceea ce-i plăcea cel mai mult”

Percheziții de amploare în magazinele erotice din țară! Ce-au putut să găsească anchetatorii pe rafturile lor: "Se vindeau cu eticheta de produs de uz casnic..."

O mamă aduce acuzații grave unei educatoare de la o grădiniță privată din Capitală! Femeia i-ar fi strâns de gât copilul!

Horoscop Zilnic Joi 13 Mai 2021: Se anunță o perioadă bună din punct de vedere energetic și prosperă

Anunț uriaș pentru cei care s-au vaccinat cu Pfizer! E oficial. Ce efecte are asupra organismului

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Mii de militari, mobilizaţi la graniţa cu Fâşia Gaza. Planurile de luptă, dezvăluite

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies