Ion Iliescu, în doliu! Mesajul emoționant al fostului președinte: „Am pierdut un prieten și un camarad!”

Ion Iliescu a aflat astăzi o veste tragică care l-a doborât. Oliviu Gherman s-a stins din viață.

Distribuie pe:

Autor: Andreea Burghelea

 


In articol:

Ion Iliescu este devastat de vestea că fostul său prieten și coleg a plecat la cele sfinte. Este vorba de Oliviu Gherman, fost preşedinte al PDSR și fost președinte al Senatului, care a murit, marți, la vârsta de 90 de ani. 

Citeste si: Oliviu Gherman a murit! Moment de reculegere în Senat

În stare de șoc, Ion Iliescu a transmis un mesaj emoționant de condoleanțe. 

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

„Am aflat cu profund regret vestea morții lui Oliviu Gherman, fost președinte al Senatului și al FDSN, om politic de înaltă ținută morală, om de stânga, cu principii de la care nu a abdicat. Membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale, a contribuit la definirea viitorului democratic al României ieșite din comunismul ceaușist. Am lucrat împreună aproape două decenii pentru construirea și consolidarea unui partid de stânga, social-democrat, în România, un partid care să ducă mai departe valorile și idealurile Revoluției Române.

Citeste si: Cum se îmbăta Ion Iliescu în tinerețe, la Moscova: ”Vodca și lichiorul de trandafiri m-au făcut praf!”

A contribuit, în funcțiile de reprezentare pe care le-a deținut, la definirea cadrului constituțional și la adoptarea noului cadru legal, care să permită revenirea României în concertul națiunilor europene, și apoi integrarea țării noastre în Uniunea Europeană și în NATO”, a spus acesta.

Ion Iliescu, mesaj emoționant de condoleanțe după moartea lui Oliviu Gherman

„I-am apreciat întotdeauna calmul și deschiderea spre dialog, felul în care știa să-și asculte interlocutorii. Om de știință, fizician, profesor universitar, a adus în politică ceva din rigoarea, dar și din deschiderea spre nou, specifice domeniului în care s-a format și afirmat profesional. A fost un exemplu pentru o întreagă generație de oameni de stânga, care au găsit în Oliviu Gherman un model și un sprijin.

Citeste si: Ce s-a construit pe locul casei lui Ion Iliescu din Oltenița? FOTO

Am pierdut un prieten și un camarad în efortul nostru de reconstrucție democratică a României, pentru modernizarea ei, pentru afirmarea stângii moderne într-o țară care se confruntă și acum cu sărăcia și cu inechitățile economice și sociale. Dumnezeu să-l odihnească! Transmit sincerele mele condoleanțe familiei lui Oliviu Gherman”, a mai spus Ion Iliescu.

Galerie foto 
Citește și:

A murit judecătoarea Curţii Supreme a SUA. Ruth Bader Ginsburg a pierdut lupta cu cancerul la vârsta de 87 de ani

Spania, din nou sub carantină: amenințată de COVID-19, o regiune din Madrid va fi „închisă” din nou

Cifre ALARMANTE. Numărul cazurilor noi de coronavirus rămâne ridicat. Sute de pacienți se află în stare gravă la Terapie Intensivă

Opera de artă semnată Bansky, estimată la 5 milioane de lire sterline: artistul a făcut o reinterpretare a unui faimos tablou de Monet, adaptată societății de azi

Avertismentul dur al unui virusolog: „Iarna nu va fi uşoară. Nu scăpăm repede de măști”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies