Ion Ţiriac şi-a completat colecţia de maşini cu un automobil fabricat în 1935! Miliardarul l-a restaurat timp de un an, iar rezultatul este excepţional! FOTO

S-a dezvăluit că Ion Ţiriac şi-a completat colecţia de maşini cu un superb model Auburn Speedster.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

E clar că Ion Ţiriac şi-a completat colecţia de maşini. “Ion Ţiriac are şi o colecţie impresionantă de automobile care cuprinde 340 de modele. Maşinile le expune în galeria pe care a deschis-o la Bucureşti acum cinci ani. Celebrul om de afaceri îşi cumpără des maşini scumpe şi rare, iar ultima „bijuterie” am descoperit-o înainte de a ajunge în galeria deschisă de fostul jucător de tenis.

Este vorba de un superb automobil, roşu ca focul, Auburn Speedster, fabricat în anul 1935. Maşina a cucerit rapid vedetele de la Hollywood, de la acea vreme, cu designul său special. Maşina degaja eleganţă şi forţă, iar jurnaliştii din perioada respectivă îi remarcau „coada de barcă”, dar şi cele două roţi de rezervă ancorate în praguri. Ion Ţiriac a cumpărat maşina în anul 2017, iar reparaţiile au durat mai bine de 12 luni. Restaurarea a fost dificilă ţinând cont că multe elemente sunt din lemn.”, a dezvăluit revista Auto Test Magazin. (vezi cum arată casa lui Ion Ţiriac )

Ion Ţiriac şi-a completat colecţia de maşini: “Auburn este un automobil cu o istorie fermecătoare"

“Auburn este un automobil cu o istorie fermecătoare.

Compania care a produs automobilul a fost fondată în anul 1874 de firma lui Charles Eckhart care se ocupa de construcţia de trăsuri. Auburn îşi avea sediul în oraşul cu acelaşi nume din statul american Indiana. Afacerea a mers bine până în momentul în care a început Primul Război Mondial. Atunci au început problemele care au devenit din an în an tot mai serioase.În anul 1919 cei doi fii ai lui Charles Eckhart au fost nevoiţi să vândă afacerea, începută de tatăl lor, unui fond de investiţii din Chicago, condus de câţiva apropiaţi ai preşedintelui Roosevelt.
Automobilul Auburn a început să cunoască succesul după ce a intrat în echipă cu alte două nume grele: Cord şi Duesenberg. Din păcate, în anul 1937 compania şi-a închis porţile, dar a reuşit să rămână în istorie cu câteva modele superbe, unul dintre ele ajungând de curând şi în România”
, a mai scris revista.

Ion Ţiriac şi-a completat colecţia de maşini. 
Cel mai vechi exponat este fabricat în 1899

Recent, Ion Ţiriac şi-a completat colecţia de maşini. “Auburn Speedster va putea fi admirată curând în galeria lui Ion Ţiriac, alături de alte modele spectaculoase. Să nu uităm că expoziţia deschisă de omul de afaceri are peste 30 de modele ale unor producători celebri. Colecţia cuprinde unităţi care au avut proprietari celebri. Găsim aici un Daimler Conquest Century Drophead Coupe condus o vreme de Contesa de la Nove a Elveţiei, dar şi un Rolls Royce Phantom V Park Ward, deţinut ani buni de cântăreţul Elton John. Ion Ţiriac are singura colecţie privată din lume care expune cele şase modele ale seriei Rolls-Royce Phantom, produse până în anul 1972. Cel mai vechi exponat al colecţiei este un Hurtu 3 1/2 Quadricycle, fabricat în 1899. În toată lumea mai sunt doar şapte exemplare”, a mai notat Auto Test Magazin.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ion Ţiriac, dezvăluiri uluitoare despre proprietatea lui din Spania! ”A trebuit să fac două căsuţe pentru oamenii care stau acolo să păzească”

Cum arată nepoţii lui Ion Ţiriac! Ei sunt băieţii lui Ion Alexandru Ţiriac

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Dan Bittman susține că pandemia este, de fapt, o afacere: „E chiar bănoasă”

Nenorocirea care va lovi crunt România! Greşeala imensă a Guvernului. Totul este o minciună

Otrava care ne intoxică organismul în fiecare zi, fără să știm! Renumitul medic Alin Scarlat avertizează: Duce la boli grave și cancer!

Taxa ascunsă pe care o ia CNAS românilor. Dezvăluirile sunt revoltătoare

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies