Israelul incepe mobilizarea rezervistilor in cadrul operatiunii militare impotriva Fasiei Gaza

Armata israeliană a început mobilizarea a 16.000 de rezervişti în cadrul operaţiunii militare "Pilon de Apărare" împotriva grupărilor armate din Gaza, a anunţat o purtătoare de cuvânt a armatei.

Distribuie pe:

fara descriere

"Procesul este în curs, armatat distribuie convocări pentru 16.000 de soldaţi în rezervă", a precizat purtătoarea de cuvânt.

Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a aprobat joi convocarea a până la 30.000 de rezervişti, ce ar putea fi mobilizaţi în orice moment.

"Suntem pe cale să extindem campania" militară din Gaza, a declarat pentru televiziunea israeliană purtătorul de cuvânt al armatei, generalul Yoav Mordechai.

Două rachete lansate din Gaza au căzut joi pentru prima dată în regiunea Tel Aviv, situaţie pe care Barak a calificat-o drept o "escaladă".

"Tirurile asupra Gush Dan (regiune din Tel Aviv, n.red.) şi extinderea tirurilor împotriva Israelului reprezintă o escaladă, iar această escaladă va avea un preţ pe care cealaltă parte va trebui să îl plătească",
a avertizat Barak într-un comunicat.

Cabinetul de securitate israelian a autorizat, miercuri seara, convocarea unor rezervişti în urma atacului ţintit asupra liderului militar al Hamas, Ahmed Jaabari, ucis într-un raid aerian în Gaza, faţă de care grupările armate palestiniene au ripostat cu tiruri de rachetă împotriva Israelului.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate