Isteria cometei e justificata! Un corp ceresc identic a distrus in trecut toata viata de pe Pamant!

Cercetatorii sud-africani au identificat in premiera mondiala resturile unei comete care a explodat deasupra Egiptului, la intrarea in atmosfera terestra, in urma cu 28 milioane de ani. Incepand cu aceasta luna, cometa Ison va trece prin vecinatatea planetei noastre, la o distanta sigura - ce-i drept. Exista teorii conform carora corpul ceresc si-ar putea schimba insa traiectoria!

Distribuie pe:

fara descriereDistrugand orice forma de viata in jurul zonei de impact, explozia cometei care ne-a lovit planeta in urma cu 28 de milioane de ani a incalzit nisipul pana la temperatura de 2.000°C, provocand formarea unei cantitati impresionante de sticla de siliciu galbena, dispersata pe o suprafata de 6.000 de kilometri patrati in Sahara. Piesa centrala dintr-o brosa a faraonului Tutankhamon, reprezentand un scorpion, a fost fasonata din acest tip de sticla.

Analizand o misterioasa piatra neagra gasita in 1996 de un geolog egiptean in interiorul unei bucati de sticla de siliciu, cercetatorii sud-africani sunt convinsi ca au descoperit "primul exemplar cunoscut dintr-un nucleu de cometa, nu doar un tip neobisnuit de meteorit".

"Este vorba de prima dovada a faptului ca o cometa a intrat in atmosfera terestra şi a explodat", se afirma in comunicatul emis de universitatea sud-africana.

Piatra de 30 de grame are "o compozitie extraterestra". "Daca o comparam cu meteoritii, care contin doar 3% carbon, aceasta contine 65% carbon", a explicat profesorul Jan Krammers de la departamentul de Geologie de la Universitatea din Johannesburg (UJ).

Cometa Ison are o traiectorie eliptica în jurul Soarelui, de care se va apropia la doar 1,2 milioane de kilometri pe 28 noiembrie. Se crede ca fragmente din coada de gheata a cometei s-ar putea topi, corpul ceresc riscand sa isi schimbe traiectoria. Altii cred ca fragmentele de gheata ar putea sa ajunga pe Terra, purtand virusi sau alte forme de viata extraterestre care ne-ar pune in pericol existenta. Pana acum, nici una dintre aceste teorii SF nu a fost confirmata de autoritatile abilitate sa emita astfel de scenarii.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate