Iti iubesti copilul atat de mult incat iti vine sa musti din el? Uite care este explicatia stiintifica a acestui sentiment

novalue

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereIn momentul in care dai peste un obiect sau o fiinta extrem de adorabila, a carei frumusete te topeste pe picioare, adesea apare in tine un sentiment ce seamana cu canibalismul: ai musca din el (sau poate l-ai smotoci, strange tare de fata si tot asa).

Oamenii de stiinta au explicat acest imbold care te cuprinde in fiecare celula din corp si care se numeste 'agresivitate draguta': este modul organismului tau de a face fata dozei de dragalasenie pe care o primeste din exterior.

"Reglam emotiile in feluri diferite. Avem momente in care regandim situatii sau in care incercam sa ne potolim sentimentele cu vointa pura. Cateodata iesim din situatia care ne provoaca astfel de emotii puternice. Cateodata insa raspundem cu opusul a ceea ce simtim pe moment (adica iti vine sa faci un lucru rau din dragoste) si asta ne ajuta sa ne revenim", a spus un cercetator pentru buzzfeed.com.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate