Iti lasa gura apa! Uite cum a pregatit Laura Cosoi pulpele de pui: "Asa le-am mancat in Thailanda"

Laura Cosoi este pasionata de bucatarie motiv pentru care a scos si o carte in care a dezvaluit unele dintre retetele ei.

Distribuie pe:

fara descrierefara descrierefara descriereBlonda le-a oferit fanilor o reteta de pulpe de pui, preparat pe care l-a gustat in Thailanda si de care a fost extrem de incantata.

"Cum uneori ma cuprinde dorul de taramurile asiatice, iata ce mi-am amintit ca am mancat in Thailanda: pulpe de pui fierte in lapte de cocos. A iesit absolut delicioasa reteta si chiar trebuie sa o incerci si tu!" a scris Laura pe blog.

Masa pentru 3 persoane, timp 1h (in functie de cat timp vrei lasi carnea la marinat).

Ingrediente:
- 6 pulpe pui
- 3 catei usturoi
- 2 fire ceapa verde
- 2 bucati ghimbir (pui in functie de gust)
- 30 ml ulei de masline
- patrunjel verde
- coriandru verde sau uscat
- o cutie lapte de cocos
- 2 linguri mari de mirodenii (praf) care sa contina: chimion, cardamon, cuisoare, turmenic, foi de dafin, fenicul, piper negru, anason. Poti sa gasesti pungute cu toate aceste mirodenii amestecate in supermarket.

fara descriereMod de preparare:
Se spala bine pulpele, se cresteaza si se usuca cu un servet. Se pun intr-un bol si peste ele se adauga: ceapa maruntinta, usturoiul taiat in bucati mari, ghimbirul feliat, verdeata maruntita, uleiul de masline si mirodeniile. Se lasa la marinat 40 de minute-1h (poti sa le lasi si peste noapte daca doresti).
Pulpele marinate se pun intr-o tigaie incinsa si se lasa cateva minute la rumenit pana capata culoare. Focul se da putin mai tare. Dupa 5 minute se adauga laptele de cocos si se lasa la fiert aproximativ 15 minute pana ce carnea este patrunsa. Poti sa o verifici cu o furculita. Eu de obicei nu fac garnitura, dar ar merge niste orez salbatic fiert cu sofran.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate