Iti place baclavaua? Uite cum sa faci si tu acasa - Asta-i cea mai simpla reteta

Se apropie Sarbatorile si toate gospodinele vor sa faca preparate care mai de care pentru familie si prieteni. Iata o reteta simpla de baclava oferita de Unica.

Distribuie pe:

Autor:

Timp de preparare: 60 min
Timpul de gatire: 35 min
Gata in: 1 ore, 35 min

Ingrediente


1 pachet foi de placinta
150 g margarina
250 g miez de nuca
1 lingurita scorţ isoara
250 g miere
300 ml apă
200 g zahar
1 lingurita esenţ a de vanilie
1 lingurita esenţ a rom

Preparare

Prepară şi tu cel mai cunoscut desert turcesc. Această reţetă de baclava este simplă, dar delicioasă.

1. Se împart foile în trei parţ i egale. Se macina nucile si se amesteca cu scorţ isoara. Se topeste margarina pâna devine lichida.

2. În tava de copt se pune o prima foaie de placinta, se unge cu margarina, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pâna se termina prima treime de foi. Se pune jumatate din cantitatea de nuci amestecata cu scorţ isoara. Se asaza peste nuci a doua treime de foi si se repeta operaţ iunea de ungere facuta anterior. Se presara a doua jumatate de nuci macinate si se acopera cu ultima treime de foi unse.

3. Se acopera tava ca sa nu se usuce foile si se da la frigider 30-45 de minute. Se aprinde cuptorul, se scoate tava de la frigider si se porţ ioneaza baclavalele în forma de romb sau patrate, dupa preferinţa. Se da la cuptor 25 de minute, pâna se rumeneste.

4. Între timp, la foc mic, se fierbe un sirop din apa si zahar. Dupa ce au fiert, se adauga mierea, se mai da un clocot, iar la final se adauga esenţ ele. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor. Se lasa sa se raceasca, iar când a ajuns la temperatura camerei se da la rece.

Sursa: unica.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate