Iti place salata de bouef, dar stii cat e de periculoasa pentru sanatatea ta? Uite cum trebuie sa o prepari ca sa nu iti faca rau!

Romanii se dau in vant dupa salata de boeuf, pe care o pregatesc de Craciun, de Revelion si cu ocazia altor sarbatori. Chiar daca are multe legume, este un preparat foarte periculos pentru sanatate, si asta din cauza maionezei pe care o adaugam cu generozitate atunci cand o pregatim

Distribuie pe:

Autor:

"Un preparat care se vrea dietetic prin definitie (salata!) poate deveni o bomba calorica atunci cand are maioneza din belsug. Maioneza inseamna ulei si fiecare lingura de ulei inseamna 100 cal, indiferent de sortiment. Cand e vorba de maioneza puteti socoti 80 cal pentru fiecare lingura, adica echivalentul unei felii de paine.

Salata de boeuf (fie ea si cu pui sau curcan in loc de vita) este un preparat de sezon care aduce laolalta legumele si carnea fierte, muraturile si mazarea. Din punct de vedere nutritional este un aliment complet, care contine toate categoriile de nutrienti: glucide, proteine si lipide. Singura mentiune este sa fiti zgarciti cu maioneza, ea trebuie doar sa lege ingredientele, nu sa le acopere. In felul acesta portia corecta de salata de boeuf inseamna 2-3 linguri si doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sarbatoare", a scris nutritionista Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

sursa foto:costachel.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate