Îţi rozi unghiile? Uite ce poti sa patesti din aceasta cauza

Aparent, unghiile roase sunt mai mult o problemă estetică. De fapt, poţi să te alegi şi cu infecţii la degete şi unghii. Iată de ce!

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereDe ce îţi rozi unghiile

Rosul unghiilor sau onicofagia cronică este un obicei des întâlnit la copii, dar şi la adulţi. Până la 30% din adulţii tineri îşi rod fie unghiile, fie cuticulele, fie pe amândouă. Dacă şi tu îţi rozi unghiile, probabil ai observat că se întâmplă mai ales atunci când eşti stresată, obosită, plictisită sau îţi e foame. Este o metodă rapidă şi la îndemână de a elibera tensiunea. Uneori rosul unghiilor poate să fie semnul unei probleme psihice mai grave, precum anxietatea.

Ce poţi păţi dacă îţi rozi unghiile

Din fericire, unghiile roase nu sunt permanent distruse pentru că nu răneşti rădăcina, ci vârfurile. În schimb, există posibilitatea anumitor infecţii. Dacă ai ros prea mult din unghie, pot să apară mici răni sângerânde, iar locul respectiv este predispus infecţiilor cu ciuperci, viruşi sau bacterii. În plus, faptul că ai degetul mereu ud te poate predispune la candidoză. Iar dacă ai un herpes la buză infecţia se poate întinde şi la degete.

Citeste mai multe aici


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate