Iubitul tau este gelos? Afla cum ii poti castiga increderea!

Trebuie sa te aperi pentru tot ceea ce faci si nu are incredere in tine nici cand te duci pana la magazin? Un astfel de comportament il poate demoraliza chiar si pe cel mai devotat partener. Gelozia distruge, in cele din urma, orice relatie, de aceea este bine sa ai o discutie cu partenerul tau, acum.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriere

Vorbeste deschis

In primul rand, explica-i ca este problema lui. Ai vrea sa il ajuti, dar in cele din urma de el depinde rezolvarea acestei probleme. Gelozia este ca un obicei prost, nu poti face pe cineva sa renunte la ea daca nu isi doreste s-o faca. Trebuie sa fie pregatit sa se descurce cu aceste probleme singur, sau sa apeleze la ajutorul unui profesionist.

Stabileste o limita de timp. "O sa mai tolerez asta o perioada, dar ceva trebuie sa se schimbe. Ai timp pana...". Daca aveti o relatie serioasa, 6 luni ar fi suficient. Daca nimic nu se schimba pana atunci sau inca refuza sa apeleze la un consilier, este cazul sa te gandesti sa renunti la relatie. Spune-i ca stabilesti acest termen limita pentru a sti ca o sa mai suporti situatia doar o perioada de timp.

Nu-i mai tolera crizele de gelozie

Nu-i mai tolera crizele de gelozie, pentru ca nu faci altceva decat sa intaresti un comportament gresit. Daca de fiecare data cand exista o tensiune intre voi sau el te acuza de ceva, tu imediat te apuci sa te justifici si sa-i spui ca nu este adevarat, ca il iubesti etc, de fapt recompensezi comportamentul gresit.

Daca apare o situatie tensionata si tu ii spui cat de minunat este, cat de mult il iubesti si ca nu o sa-l parasesti niciodata, bine-nteles ca nimic nu o sa se schimbe. Cel mai important este sa nu te scuzi cu nimic, daca tu nu gresesti, si sa-i spui clar care este problema.

In schimb, trateaza-l ca pe un copil de 2 ani. De fiecare data cand mai are o criza de gelozie aplica o "pedeapsa": nu te lasa trasa la raspundere, du-te la culcare mai devreme sau pur si simplu pleaca pana se calmeaza.

Cu alte cuvinte, lasa-l in pace pana isi mai vine in fire si poate gandi mai rational. Poarta o discutie cu el, dupa ce s-au calmat spiritele.

Citeste continuarea!

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate