Jaluzele verticale - Cum le aleg pe cele potrivite pentru casa mea?

Ferestrele casei noastre au funcţii importante, iar pe lângă rolurile lor principale, şi anume: acela de a ilumina şi de a aerisi casă, sunt perfecte şi că puncte de echilibru în amenajarea interiorului.

Autor: Amalia Florea

Dacă ai avut vreo dată şansă să vezi o cameră fără ferestre ai realizat imediat cât de importante sunt aceste puncte prin care lumina şi aerul curat pătrund în locuinţa noastră. Mai mult decât atât, suntem siguri că ai văzut şi tu o casă fata perdele sau jaluzele verticale şi imaginea nu a fost una tocmai plăcută, deoarece ţi-ai seama că lipseşte ceva, că nu este completă şi că, până la urmă, nu este nici o urmă de echilibru sau armonie.

Umbrirea spaţiilor din interiorul caselor noastre este o acţiune necesară mai ales în timpul verii, dar asta nu înseamnă că nu sunt necesare în timpul iernii. Nu, jaluzelele sau orice altă soluţie de umbrire a interiorului caselor noastre sunt necesare pe tot parcursul anului. Mai ales dacă le folosim şi pe post de protejare a intimităţii noastre. Pentru a obţine confortul dorit, dar şi pentru a beneficia de un produs de calitate atunci când alegem jaluzele pentru casa noastră trebuie să avem în vedere mai multe aspecte. Iată care sunt câteva dintre ele:

1. Materialul din care sunt confecţionate

Jaluzelele pot fi confecţionate din mai multe materiale, precum aluminiu, pvc sau poliester. Bineînţeles că fiecare material are o rezistenţă anume, dar şi un aspect diferit. Prin urmare, îţi recomandăm să vizualizezi toate opţiunile de pe piaţa înainte de a lua o decizie. Şi să descoperi toate avantajele, dar şi ce dezavantajele pe care fiecare material în parte le are.

Spre exemplu:

· jaluzelele din aluminiu au un aspect atractiv şi reflectă foarte bine lumina soarelui;

· jaluzelele din PVC sunt foarte uşor de întreţinut rezista în timp şi nu se decolorează la soare şi nici nu ruginesc;

· jaluzelele din poliester se potrivesc fiecărui tip de amenajare, asigura protecţie împotriva soarelui, nu se decolorează şi rezistă foarte bine în timp.

2. Tipul acestora

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Chiar dacă vorbim de jaluzelele verticale, este important să ştii că pe piaţa există şi jaluzele orizontale. Atât jaluzelele verticale, cât şi cele orizontale sunt uşor de curăţat, sunt rezistente, practice, disponibile într-o gamă variată de culori, şi sunt potrivite atât pentru locuinţele individuale, cât şi pentru spaţiile de birou.

Dar spre deosebire de jaluzelele orizontale, cele verticale sunt mult mai potrivite pentru ferestrele de mărimi mai mari şi pot chiar înlocui un perete despărţitor, spre exemplu. Bineînţeles, că alegerea o poţi face în funcţie de preferinţele şi nevoile tale.

3. Sistemul de montaj

Ca şi în cazul oricărui produs, şi atunci când vorbim de jaluzelele vertical, vorbim şi despre modul în care acestea se montează. În sistemul de montare pe care îl au; jaluzelele se pot clasifica în:

· Jaluzele care se montează direct pe fereastră;

· Jaluzele care se montează pe perete;

· Jaluzele care se montează pe rama ferestrei.

4. Modul de curăţare

Bineînţeles, că modul de curăţare a unor jaluzele este extrem de important. Cu cât petrecem mai puţin timp cu întreţinerea şi curăţarea lor, cu atât mai bine. nimeni nu îşi doreşte să petreacă foarte mult timp făcând curăţenie, ei bine, acest lucru se aplică şi în cazul percelelor şi a jaluzelelor. Care, până la urmă, sunt curăţate şi mai rar decât multe alte obiecte în locuinţă. Prin urmare nu uita să te informezi şi despre modul în care acestea se curată. Spre exemplu, jaluzelele vertical nu necesită o întreţinere specială şi se curăţa în mod obişnuit.

5. Culoare

În fiecare locuinţă culoarea este importantă. Prin urmare, chiar şi atunci când alegem jaluzelele trebuie să acordăm o atenţie specială şi culorii. Dacă interiorul este deja mobilat şi decorat, atunci îţi recomandăm să alegi o culoare care să se combine în mod armonios cu acesta. Dacă îţi doreşti să pleci de la draperii, atunci îţi recomandăm să stabileşti încă de la început o linie clară de design. Mai exact este important să stabileşti coloristica, astfel încât plecând de la o culoare să construieşti în mod armonios în jurul ei.

6. Bugetul

Atunci când discutăm de buget trebuie să avem în vedere: raportul calitate – preţ, dar şi potenţialul financiar. Prin urmare, dacă ne dorim un produs mai scump, nu este o idee rea să încercăm să facem economii.

De ce să optezi pentru jaluzele verticale?

Jaluzele verticale au o mulţime de beneficia, dintre acestea menţionăm:

  •  Întreţinere uşoară – jaluzelele verticale sunt foarte uşor de întreţinut şi curăţat. Un avantaj important mai ales dacă avem o viaţă activă şi foarte puţin timp la dispoziţie pentru curăţenie.
  • Aspect plăcut – jaluzelele vertical se potrivesc fiecărui tip de amenajare şi sunt plăcute din punct de vedere vizual;
  • Rezistenta – jaluzelele verticale sunt rezistenţe. Cu o întreţinere excelentă, ele pot rezista o viaţă întreagă.
  • Protecţie – jaluzelele verticale asigura protecţie completă împotriva soarelui, dar ne protejează şi de privirile curioşilor.

În cazul în care eşti în căutarea unor jaluzele pentru locuinţa ta, nu ar fi rău să arunci o privire şi pe Aluroller.ro. Vei găsi la ei o gamă variată de jaluzele în modele şi culori variate, dar alte produse, precum, rulouri exterioare, plase de ţânţari, tâmplărie PVC şi aluminiu, ferestre de mansardă, glafuri şi pervaze, usi glisante şi multe, multe alte produse. De asemenea, vei beneficia de un preţ accesibil şi montajul este asigurat. Ba mai mult decât atât, măsurătorile sunt gratuite.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Geta Sterp vrea să se înscrie la Survivor, în următorul sezon! Culiță, încântat de intenția surorii sale: "Poate a treia oară e cu noroc pentru familia noastră!"

Horoscop săptămânal, 2 – 8 august 2021. Nativii din zodia Gemeni se bucură de succes la locul de muncă

Horoscopul zilei, 1 august 2021. O zodie primește vești bune legate de bani

Horoscop Zilnic Duminică 1 August 2021: LEUL va fi pus în situații stresante încă de la primele ore ale dimineții, iar VĂRSĂTORII nu pot accepta faptul că sunt momente în viață...

S-a deschis focul la granița României! Armata a intervenit imediat

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Jador a fost la un pas de moarte! Doar norocul l-a scăpat. „El plângea...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies