Jamila și Laura Laurențiu, două bucătărăse faimoase de pe YouTube, s-au certat în instanță pentru rețeta de ecler la tavă. Ce a decis Tribunalul București

O primă instanță în procesul dintre Geanina Staicu – Avram (Jamila) și Laura Laurențiu, două dintre cele mai apreciate bucătărese de pe YouTube, a fost dată astăzi de către Tribunalul București.

Autor: Paula Elena

In articol:

Procesul de la Tribunalul București a fost deschis de către Jamila, acum aproape doi ani și jumătate, care a reclamat că, după ce a postat un videoclip pe YouTube în care prezenta o rețetă de ecler la tavă, competitoarea sa, Laura Laurenţiu, a raportat-o abuziv, pe motiv că filmarea încălca drepturile de autor.

Potrivit Adevărul, în urma raportării, videoclipul Jamilei a fost şters de pe Youtube, fiind reactivat abia după 17 zile, după ce Jamila a făcut dovada că nu a încălcat drepturile de autor.

Jamila a cerut despăgubiri, pe motiv că i-a fost denigrată imaginea

Jamila a susținut că videoclipul era realizat în cadrul unei campanii publicitare, iar din cauza raportării abuzive nu a putut încasa cei 2.000 de euro, beneficii ale campaniei. Mai mult, Jamila a mai cerut daune morale de 1.000 de euro arătând că  " pârâta nu a ţinut cont de influenţa pe care o are şi a incitat, prin postarea sa, publicul Facebook să o vadă pe reclamanta drept "hoaţă de reţete".

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Jamila a pierdut prima etapă a procesului

Tribunalul Bucureşti a respins cererea Jamilei, obligând-o pe aceasta să îi plătească rivalei sale cheltuieli de judecată de 5.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel:" Utilizarea aceleiaşi denumiri de către ambele părţi au permis algoritmului platformei Youtube să facă aplicarea termenilor şi condiţiilor acceptate de toţi membri şi astfel, luând act de similitudinea dusă până la identitate între cele două videoclipuri a apreciat necesară suspendarea provizorie a videoclipului ulterior publicat în favoarea

videoclipului anterior publicat de către pârâtă. În aceste condiţii, Tribunalul urmează a respinge capătul de cerere formulat de către reclamantă, deoarece drepturile de autor pe care aceasta le invocă nu au aplicare în situaţia de fapt prezentată în faţa Tribunalului şi pe cale de consecinţă, Tribunalul urmează a respinge şi obligarea pârâtei la repararea prejudiciului material şi moral prin eventuala ingerinţă şi respinge şi solicitarea de obligare a pârâtei la publicarea hotărârii pe pagină proprie de Facebook şi într-un ziar de larg circulaţie", se arată în sentinţa Tribunalului Bucureşti.

Citeste si: Rețetă tort diplomat. Cum pregătește Jamila cel mai gustos tort cu fructe

În privinţa daunelor morale, judecătorul a apreciat că Laura Laurenţiu nu poate fi făcută responsabilă de faptul că" în secţiunea de comentarii a postărilor în contradictoriu dintre cele două părţi, urmăritorii celor două au ales să-şi dea cu părerea cu privire la disputa acestora, unii alegând şi termeni mai aspri pe care reclamanta îi reclamă drept cauze pentru atingerea onoare, demnităţii şi onoarei".

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

O femeie din Australia a mințit că are cancer și a primit donații de peste 50.000 de lire sterline! Și-a sunat mama și i-a zis că mai are trei luni de trăit

Cum este trecută în buletin soția lui Laurențiu Reghecampf? Nu a chemat-o niciodată "Prodan", însă nimeni nu știa asta: "Mi s-a zis așa pentru că..."

Mihai Morar și-a lansat prima carte chiar de ziua lui. Ce spune prezentatorul despre această realizare

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

Șoc în România. Anunț despre președintele României: "Klaus Iohannis nu e în stare"

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Vedeta noastră, șocată în proria casă, în miez de noapte. Surpriza neplăcută care o aștepta în living

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies