Județul Ilfov, în topul incidențelor record de lângă Capitală, cu rate ce depășesc 20 la mie. Alte 2000 de localități din România se află în scenariul roșu

Șapte localități din Ilfov au depășit, potrivit datelor de ultimă oră, pragul de 20 de cazuri la mia de locuitori.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Ilfovul se apropie de un scenariu sumbru, după ce ratele de incidență ale localităților au explodat. Șapte dintre cele 40 de localități ale județului au depășit deja pragul de 20 de cazuri la mia de locuitori, iar numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 nu încetează să crească.

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată! Ucraina, în zona roșie. Olanda și SUA au trecut în zona galbenă

Județul Ilfov, incidență record

Capitala se apropie, încet, încet, să atingă pragul de 17 la mie, cea mai mare rată din București de la începutul pandemiei. Totuși, Ilfovul este județul care bate recordul la incidențe în zona de sud a țării, după ce în ultimele ore 7 localități au depășit 20 la mie.

Citeste si: Vila în care VIP-urile petreceau cu escorte de lux a fost închisă de mascați. Afacerea „Mon Amour” era condusă de părinții unui polițist dat afară din sistem...- bzi.ro

Printre zonele cele mai afectate se numără Tunari (23,92) și Corbeanca (22,47), urmate de Chiajna (22, 40), Domnești (22,14) ,Clinceni (21,32), Bragadiru (20,33) și Popești-Leordeni (20,16).

Potrivit ultimelor date, cea mai mare incidență COVID-19 a fost înregistrată în Hunedoara, în comuna Brănișca-28,1 cazuri la mia de locuitori. Pe locul doi se situează comuna Malu din județul Giurgiu, unde pragul a atins 27,14 la mie.

Cea mai mare rată de incidență a fost înregistrată în Hunedoara

Cele mai mari rate de incidență din România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a refuzat să instituie carantina în județul Ilfov

În contextul actual, privind la incidențele record înregistrate în ultimele zile în jurul Capitalei, Institutul Național de Sănătate Publică a propus instituirea carantinei în București și județul Ilfov, cu scopul de a

stopa transmiterea virusului și creșterea numărului de îmbolnăviri.

Citeste si: INSP cere carantina în Capitală! Raed Arafat convoacă Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă: „Impactul este unul mult mai complex decât aspectul sanitar”

Cu toate acestea, CNSU a respins vineri seară măsura propusă, chiar dacă cazurile se înmulțesc alarmant: "Nu se validează propunerea Institutului Național de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la nivelul zonei metropolitane București."

, a transmis Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies