LIVE | Finala Survivor Romania fara descriere

Jurnalistii britanici ii fac praf pe romanii din Anglia! "Sunt multi care stau de zece ani aici si nu stiu o boaba de engleza"

Jurnalistii de la BBC News Online ii fac praf pe romanii din Marea Britanie. Intr-un articol cu titlul "Cum poti fi britanic fara sa vorbesti engleza?" se scrie ca multi conationali locuiesc de ani buni acolo, insa nu au invatat limba si nu sunt in stare sa se descurce fara ca cineva sa le traduca.

Distribuie pe:

fara descriereIn prezent, numai in Londra sunt peste 150.000 de romani.

"Se stabilesc aici in grupuri. Sunt cartiere intregi pline de romani. Au propriile magazine, propriile biserici, toate au televiziuni romanesti prin satelit si lucreaza impreuna pe santiere de constructii. Am intalnit romani care sunt aici de zece ani si nu vorbesc un cuvant in engleza. Dupa o vreme pleaca, desi nu este un mod de existenta extraordinar. Daca au copii, acestia merg la scoala, invata engleza si devin interpreti pentru parintii lor. Asa ca nu este intotdeauna stimulativ pentru ei sa invete", a declarat Petru Clej, care lucreaza ca translator.

"Multe femei vin la mine acum, cand sotii lor sunt plecati, iar ele sunt pe cont propriu si le este greu sa se exprime la medic sau daca au vreo problema acasa. Nu stiu unde sa se duca. Intotdeauna le spun: de ce nu invatati engleza?", a precizat Sudarshan Abrol, o fosta profesoara.

"Unele au prins cateva cuvinte, cum ar fi «cum te cheama?», si «cine este medicul tau?», «unde locuiesti?» sau isi amintesc numerele autobuzelor, ceea ce este important in cazul in care se pierd, dar aceasta este tot ce stiu", a mai spus ea. "Personal, eu cred ca daca vii in aceasta tara, ar trebui sa inveti engleza. Cei care nu vorbesc engleza costa tara o groaza de bani, traducerile costa foarte mult. Si daca mergi la medic si nu poti spune ce este in neregula cu tine, atunci ce astepti de la el?", a adaugat Abrol, citata de incont.ro.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate