Kim Jong-Un a fost condamnat! Situație fără precedent în Coreea

Situație inedită în Coreea. Kim Jong Un a fost condamnat și a fost obligat să despăgubească doi foști prizonieri de război.

Distribuie pe:

Autor: D.A.


In articol:

Hotărârea care îl vizează pe Kim Jong-Un a făcut valuri în peninsula coreeană pentru că decizia tribunalului din partea de Sud a Coreei reprezintă o premieră. Niciun tribunal din lume nu a putut să își exercite competența asupra Coreei de Nord. Victimele au fost obligate, timp de mai multe decenii, la muncă forțată.

Victimele care au declanșat procesul care a creat un precedent  sunt în vârstă. Han, care are 87 de ani, dar şi Ro, în vârstă de 90 de ani, afirmă că au fost luaţi prizonieri în timpul Războiului Coreei (1950-1953). 

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Războiul s-a oprit, dar nu și pentru victime

Cei doi au continuat dezvăluirile cele mai importante și care le-au adus, de fapt, sentința tribunalului sud-coreean. Victimele nu au fost repatriate la oprirea conflictului, care s-a terminat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

Timp de mai multe decenii, cei doi bărbaţi au muncit forţat în mine de cărbune. chinul celor doi sud-coreeni a durat până când au reuşit să evadeze din Nord, prin China.

Ro s-a întors în Coreea de Sud în 2000, iar Han un an mai târziu.  Plânngerile au început să curgă, însă, în 2016,aceștia acuzând faptul că au fost supuşi unor „importante daune mentale şi fizice” în Coreea de Nord.

Kim Jon-Un trebuie să plătească 30.000 euro

Pentru fiecare victimă, Kim Jong-Un trebuie să plătească 21 de milioane de woni (15.500 de euro), a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a tribunalului, relatează The Straits Times, citat de Gândul.ro.

O asociaţie de susţinere a celor doi a anunţat că aceştia urmează să ia măsuri legale în vederea confiscării unor bunuri nord-coreene aflate sub controlul Seului, precum drepturi de autor ale televiziunii de stat nod-coreene.


Citește și:

Nicușor Dan, plângere penală din partea PSD! Ce s-a întâmplat la scurt timp, după ce a votat la alegerile locale

Bilanț Covid-19, 27 septembrie! Peste 1.000 de cazuri noi de infectare în România

Două femei s-au bătut la Caraș-Severin, după ce au mers să voteze pentru alegerile locale!

Gabriela Firea, mesaj dur după ce a mers să voteze pentru alegerile locale! "Tinerii NU vor câinii nimănui la Primarie! Fără frați de interlopi"

Călin Popescu Tăriceanu, apariție rară alături de soție! Cum a fost surprins candidatul la Primăria Bucureștiului alături de nevasta cu 26 de ani mai tânără FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies