Klaus Iohannis a promulgat legea. Cresc salariile pentru această categorie de bugetari. Despre câți bani e vorba

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea salariilor de bază ale personalului din mai multe instituţii.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Klaus Iohannis a promulgat legea. Cresc salariile pentru această categorie de bugetari. Despre câți bani e vorba

Iohannis a promulgat legea. Cresc salariile pentru aceste categorii de bugetari

Președintele României a promulgat, vineri, legea care prevede majorarea salariilor personalului din mai multe instituții.


In articol:

Legea completează anexa nr. III la Legea-cadru nr.153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Actul normativ prevede ca:

"Începând cu drepturile salariale aferente lunii următoare celei în care intră în vigoare prezenta lege, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale se majorează cu 100%, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare".

Citeste si: China și SUA au declanșat războiul. Atacuri fără precedent. România este miza celor două puteri

Citeste si: Romania, la control! Suceava este cel mai afectat judet de noul coronavirus! Care este situatia cadrelor medicale de acolo

Citeste si: Adevarul despre dezinfectantul pentru maini facut acasa: Avertismentul expertilorTotodată,

"începând cu drepturile salariale aferente lunii următoare celei în care intră în vigoare prezenta lege, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier - I.S.C.T.R., Autorităţii Rutiere Române şi Autorităţii Navale Române se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2019, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017, cu modificările şi completările ulterioare".

Klaus Iohannis a promulgat legea. Cresc salariile pentru această categorie de bugetari. Despre câți bani e vorba

Proiectul mai prevede ca, "începând cu drepturile salariale aferente lunii august 2020, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul bibliotecilor naţionale sau de importanţă naţională, Bibliotecii Academiei Române, precum şi din cadrul muzeelor de importanţă naţională, se majorează cu 30%, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017, cu modificările şi completările ulterioare”.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate