Klaus Iohannis a revenit cu răspunsul promis în cazul numirii politice de la Apele Române

Klaus Iohannis a văzut reportajul Recorder și a răspuns petiției.

Distribuie pe:

Autor: Elena Popescu


In articol:

Președintele Klaus Iohannis a oferit răspunsul promis în cazul numirii politice de la Apele Române. Președintele susține că numirea în funcții publice a unor persoane care nu întrunesc condițiile cerute de lege și nu au experiență în domeniul în care sunt propuse este inacceptabil.

Klaus Iohannis a primit o sumedenie de mesaje după ce un inginer de la Apele Române a fost demis politic, odată

cu venirea la putere a PNL. Între timp, președintele s-a documentat și a revenit cu un răspuns postat pe pagina sa de Facebook.

Președintele a declarat că nu este de acord cu numirea în funcții publice a unor persoane care nu au studiile necesare și nici experiența care să le recomande.

Citeste si: Ce trebuie să ai în mașină iarna? Trusa completă a șoferului pentru o călătorie fără griji - libertatea.ro

Citeste si: Jador și Cătălin Moroșanu au răbufnit la Survivor: „Ne batem noi doi” - bzi.ro

”Resping categoric orice demers de numire în funcții publice a unor persoane care nu întrunesc condițiile cerute de lege și nu au experiență în domeniul în care sunt propuse. Este inacceptabil, mai ales în perioada atât de complicată pe care o traversăm acum, provocată de pandemia de COVID-19, ca în poziții importante în structurile centrale sau locale ale administrației să fie promovați oameni mediocri, fără experiență, impostori sau alte persoane care nu dețin calitățile și calificările necesare.”

, a spus Iohannis.

Citeste si:Klaus Iohannis, luat la întrebări după o numire politică la Apele Române: ”O să mă documentez”

Citeste si:Ziua Națională a României 2020. Cum se desfășoară ceremonia și ce restricții avem de 1 decembrie

Klaus Iohannis își dorește ca oamenii integri, dedicați și profesioniști să fie promovați.

”Considerarea recompensei politice drept unic principiu de funcționare a statului este apanajul unei mentalități învechite și reprezintă totodată un afront adus cetățenilor și o frână în dezvoltarea oricărei societăți democratice. Sistemul bugetar nu mai poate fi cadrul în care își găsește facil locul o clientelă politică incompetentă.Toate partidele trebuie să înțeleagă faptul că statul, prin tot ceea ce întreprinde, se află în slujba cetățeanului. Aceasta este viziunea mea pentru România Normală, proiectul pe care mi l-am asumat și pentru care românii mi-au acordat susținerea lor.

Este imperativ ca funcția publică să își recapete credibilitatea și demnitatea, iar acest lucru a început să se întâmple deja, pentru că în administrație sunt promovați și foarte mulți profesioniști, oameni integri și dedicați. La fel de adevărat este că încă mai există la nivel național excepții, numiri controversate care aruncă o umbră, adesea nemeritată, asupra modului în care diversele instituții își îndeplinesc misiunea publică.”, a mai spus președintele.

Iohannis a discutat cu premierul

Klaus Iohannis a purtat o discuție cu Ludovic Orban despre cazul de la Mureș și i-a cerut premierului să ia măsurile care se impun într-o astfel de situație.

”Politicile guvernamentale sunt puse în practică de către autorități și instituții locale, conduse de persoane care aplică, își asumă și răspund, inclusiv în fața legii, pentru aceste decizii. Nu există însă niciun fel de justificare pentru promovarea unor persoane care nu dețin competențele necesare. Cei care nu pot sau nu vor să își îndeplinească atribuțiile nu au ce să mai caute în sistemul de stat. În urma cazului de la Mureș semnalat de către mass-media, am avut o discuție cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, despre necesitatea accelerării procesului de audit în sfera administrației publice, ca demers absolut obligatoriu pentru reconstrucția României pe baze și valori solide. În acelaşi timp, i-am cerut premierului ca măsurile care se impun în urma acestui proces de audit să fie luate exclusiv pe criterii care țin de competență și respectarea legii.”, scrie Klaus Iohannis.

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Lidia Buble, mărturisire de senzație: ”Nu mai pot după el, îl iubesc!”

Gest incredibil al unui angajat de la Pompele Funebre. A fost concediat, după ce a deschis capacul sicriului să-și facă selfie cu Maradona

Un tânăr din Brăila a furat dintr-un magazin două parfumuri ieftine. Paznicul l-a văzut și l-a executat. Ce s-a întâmplat acum

Horoscop 21 Ianuarie 2021: astazi, pentru Scorpioni, surprizele nu au oprire

SE RIDICĂ restricțiile: Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă

Nu mai mânca banane dacă ai această boală! Problemele de sănătate se pot agrava. Medicul Diana Zaharia avertizează

Familiile Măceșanu și Melencu, față-n față cu Dincă. „A fost o bătaie de joc”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies