Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Aviației: Îmi exprim prețuirea și respectul față de performanțele dumneavoastră

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Aviației.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Aviației
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Aviației Zilei şi a Forţelor Aeriene. 

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Aviației

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene  se sărbătorește în fiecare an la data de 20 iulie.

Cu ocazia acestei zile, președintele României a transmis un mesaj în care își exprimă prețuirea și respectul față de performanțele ale aviatorilor. 

„Astăzi, cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene, pe care o sărbătorim odată cu cea a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, onorăm memoria tuturor eroilor care, de-a lungul istoriei noastre, și-au pus viața, cu dăruire, curaj și abnegație, în slujba „Aripilor Românești”.

Citeste si: Ziua Aviației 2021. Programul evenimentelor dedicate Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

Îi celebrăm, totodată, pe constructorii de aeronave, inginerii și tehnicienii, care, prin spirit inovator, patriotism, inteligență şi pasiune, au creat și menținut prestigiul aeronauticii românești.

Citeste si: Cum și-a dat seama Monica Anghel că e infectată cu Covid, deși avea vaccinul făcut?- bzi.ro

Este o zi dedicată și lucrătorilor din domeniul aviației civile, atât cea de transport, cu misiuni dificile în timpul actualei pandemii de COVID-19, cât și cea utilitară și sportivă, care își aduc contribuția la dezvoltarea economiei țării noastre și la progresul sportului aviatic.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Aviației
Imagine ilustrativă[Sursa foto: pexels]

Forțele Aeriene ale României sunt astăzi o categorie modernă de forțe ale armatei, cu structuri aflate în plin proces de consolidare a capacității operaționale, ca urmare a creșterii, în ultimii ani, a cheltuielilor pentru Apărare până la 2% din PIB, precum și a introducerii în dotare a noi tipuri de

aeronave de ultimă generație și a unor sisteme performante de armament.

Forțelor Aeriene le revine un rol major în consolidarea capacității de apărare a țării noastre, fiind apte să execute misiuni complexe de apărare a spațiului aerian al României, să efectueze misiuni de transport aerian la mare distanță, precum și misiuni de salvare-evacuare şi pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale, în sprijinul autorităților civile, la nivel național sau local.

Această categorie de forțe ale Armatei execută însă și misiuni în cadrul NATO, conform misiunilor și obligațiilor pe care și le-a asumat țara noastră, militarii Forțelor Aeriene fiind, astfel, foarte buni ambasadori ai României, apreciați de aliații și partenerii noștri.

"Îmi exprim prețuirea și respectul față de performanțele dumneavoastră"

Dragi aviatori și membri ai Forțelor Aeriene,

Citeste si: Decizie de ultimă oră! Avioanele nu vor mai survola deasupra Capitalei, de ziua Aviației!

Îmi exprim prețuirea și respectul față de performanțele dumneavoastră profesionale, față de spiritul de sacrificiu, patriotismul și dorința de auto-depășire care vă animă.

Sunteți cei care, cu dăruire, ați transformat zborul și apărarea spațiului aerian al României într-o adevărată pasiune. Aceasta presupune o pregătire continuă, antrenament și dăruire.

Vă doresc multă sănătate, succes și vă asigur de întreaga mea apreciere! La mulți ani!”, a afirmat şeful statului, potrivit  Agerpres.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Decizie de ultimă oră! Avioanele nu vor mai survola deasupra Capitalei, de ziua Aviației!

Ei sunt polițiștii care au evitat o tragedie, după ce un elicopter militar a aterizat în Piața Charles de Gaulle din Capitală

6 ani de la tragedia aviatică din Apuseni. Familia studentei Aura Ion cere dreptate

Horoscop Zilnic Duminică 26 Septembrie 2021: Gemenii vor face anumite schimbări majore

Trădare supremă pentru Liviu Dragnea. L-a lăsat când nu se aștepta. E oficial

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan apelează la ajutorul divin. Cum vrea să-l aducă pe Reghecampf acasă

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies