Klaus Iohannis, apel către antreprenorii români: „Fiți pro-activi! Vrem să promovăm produse românești”

Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă, după o nouă ședință de Guvern pe tema gestionării crizei create de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră
Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră

Principalele declarații ale președintelui:

- Din păcate, astăzi, în România avem aproape 2.000 de cazuri infecatate cu COVID-19. Este mult, este deja foarte mult. Trebuie împreună să ne străduim mai mult, mai bine, ca să oprim răspândirea virusului. Nu uitați, nu vă întâlniți cu alte persoane. Evitați orice contact fizic, nu dați mâna, stați la distanță unii de alții. Trebuie să reușim împreună, mai ales pentru categoriile cele mai vulnerabile, iar cei mai vulnerabili sunt persoanele peste 65 de ani.


In articol:

- Autoritățile și-au făcut treaba. Există normele în vigoare, acum depinde de noi. Haideți să-i protejăm pe cei peste 65 de ani, pe pensionarii noștri. 

- Comercianții au primit indicații de la autorități. Lăsați între 11:00-13:00 să-și facă aprovizionarea. Noi avem restul zilei la dispoziție. 

- Am discutat despre materiale de protecție. În lume se găsesc tot mai greu, este o problemă reală. Am identificat producători românești, care oferă astfel de materiale. Am aflat că deja există producători de-ai noștri care s-au reprofilat, vor produce măști, halate pentru medici. Alții s-au apucat deja să lucreze la materiale mai complicate, de exemplu ventilatoare.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

- Mă adresez antreprenorilor noștri. Fiți pro-activi! Veniți cu idei către guvernați, pentru că suntem interesați să promovăm produse românești. Avem nevoie de materiale.

Citeste si: Tragedie în muzica rock! Alan Merrill, autorul piesei „I love Rock 'N' Roll”, a decedat din cauza coronavirusului

Citeste si: Ce a putut să scrie un craiovean în declarația pe propria răspundere: „Asta este realitatea...”

Citeste si: Coronavirus România! Un copil de un an se află printre pacienţii nou confirmaţi

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut luni, 30 martie a.c., ora 12:30, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

La şedinţă au participat Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

Mesajul integral transmis de Klaus Iohannis, luni, 30 martie 2020

"Bună ziua!
Din păcate, astăzi, în România, avem aproape 2.000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.
Dragi români, este mult. Este deja foarte mult și trebuie împreună să ne străduim mai mult, mai bine ca să îngrădim răspândirea virusului.
Este nevoie să respectăm mai bine și mai mult indicațiile autorităților.
Nu uitați, nu vă întâlniți cu alte persoane, iar dacă este obligatoriu să vă întâlniți, evitați orice contact fizic! Nu vă dați mâna! Nu vă îmbrățișați! Stați la distanță unii de alții!
Trebuie să reușim împreună să îngrădim răspândirea acestui virus. Trebuie să reușim împreună mai ales pentru categoriile cele mai vulnerabile. Iar cei mai vulnerabili sunt, după ne spun medicii și experții, persoanele peste 65 de ani.
Autoritățile și-au făcut treaba. Există norme în vigoare. Acum depinde de noi, de noi toți să le respectăm!
În acest fel vă rog pe toți să-i protejăm din categoriile vulnerabile! Haideți să-i protejăm pe cei peste 65 de ani! Haideți să îi protejăm pe pensionarii noștri!
S-a stabilit un interval, între 11:00 și 13:00 în fiecare zi. Cei peste 65 de ani pot ieși din casă să-și facă aprovizionarea. Haideți să lăsăm acest interval doar lor!
Comercianții au primit indicații de la autorități să servească în acest interval persoanele care în alt interval nu pot ieși din casă.
Așadar, dragi români, lăsați între 11:00 și 13:00 pensionarii să-și facă aprovizionarea! Noi avem tot restul zilei la dispoziție ca să o facem.
Am avut, adineauri s-a încheiat, o ședință cu premierul Orban, cu mai mulți miniștri, și am discutat despre materiale de protecție, despre măști, halate, și așa mai departe.
În lume se găsesc tot mai greu. Este o problemă reală. Și în acest fel am început deja, cu câteva săptămâni în urmă, să identificăm producători românești, producători români care vin și oferă astfel de materiale.
Și primele rezultate n-au întârziat să apară. Am aflat astăzi, în ședință, că deja există producători de-ai noștri care s-au reprofilat, care vor produce măști, alții vor produce halate de protecție pentru medici. Alții deja încep să lucreze la materiale mai complicate, de exemplu la ventilatoare, care sunt absolut necesare pentru secțiile de urgență.
Iată, în acest fel, ne ocupă și acest segment și cu această ocazie mă adresez antreprenorilor noștri: fiți proactivi! Veniți cu idei, veniți cu idei către guvernanți, fiindcă suntem interesați să promovăm produse românești în această perioadă cu precădere! Este o oportunitate foarte bună pentru mediul românesc. Avem nevoie de aceste materiale, avem această oportunitate.
Iar, în final, repet pentru toți: haideți să respectăm normele stabilite de autorități, pentru a îngrădi răspândirea acestui virus!
Vă mulțumesc!", a spus Preşedintele României la Palatul Cotroceni. 

Urmatorul articol
Citește și:

MInisterul Educaţiei a publicat testele de simulare online pentru Evaluarea Naţională şi pentru BAC! Descarcă de aici

Martin Tudor a decedat la vârsta de 43 de ani! Fostul portar al FC Steaua a făcut infarct

România nu intră încă în scenariul 4. Noul bilanț: 1952 de persoane infectate

Prognoza meteo pentru aprilie 2020. Vreme schimbatoare, temperaturi neobisnuite

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies