Klaus Iohannis, avertisment dur pentru români! E interzis să faceți asta

Klaus Iohannis avertizează toată România cu privire la existența acestor virusuri și impactul lor asupra omenirii. Ce a declarat șeful statului?

klaus Iohannis
Klaus Iohannis[Sursa foto: Facebook]
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

De Ziua Mondială a Vieții Sălbatice, Klaus Iohannis a transmis un avertisment dur pentru români. Președintele țării susține că abuzurile faţă de animalele sălbatice, chinuirea şi traficarea lor îi expun suplimentar pe oameni la diverse virusuri. Potrivit spuselor sale, astfel de practici cresc riscul apariţiei unei pandemii precum cea de coronavirus.

Mai mult, șeful statului este de părere că relaţia de respect cu viaţa sălbatică şi cu mediul înconjurător este esenţială pentru sănătatea noastră.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarații de ultimul moment despre redeschiderea școlilor! În ce condiții se vor întoarce elevii în bănci

„Ziua Mondială a Vieţii Sălbatice este un bun prilej de a aduce în atenţia publică nevoia de a conserva speciile de animale şi plante sălbatice. Anul acesta, Naţiunile Unite au propus ca temă centrală pădurile şi rolul lor esenţial în susţinerea vieţii noastre. Pădurile fac parte din patrimoniul nostru natural, protejează biodiversitatea şi sunt cruciale pentru combaterea schimbărilor climatice. În timp ce omenirea este angajată într-o cursă contracronometru de a găsi soluţii pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, natura ne oferă o tehnologie de absorbţie a carbonului simplă, sigură şi foarte ieftină: copacii”.

Citeste si: Corina Chiriac, distrusă! Cum a reacţionat după ce a aflat de Monica Anghel. "Doamne, ce trist...- bzi.ro

klaus Iohannis
Klaus Iohannis [Sursa foto: Facebook]

Klaus Iohannis a vorbit despre implicare României 

De asemenea, Klaus Iohannis a mai vorbit și despre rolul României. Țara noastră ocupă un loc special în Europa în materie de biodiversitate, păduri şi viaţă sălbatică.

Totodată, șeful statului a atras atenţia că pădurile şi speciile de floră şi faună pe care le adăpostesc se află, însă, deseori sub ameninţare. În ultimele decenii, acţiunile oamenilor au dus la distrugerea habitatelor unor specii sălbatice, forţându-le să caute hrană în proximitatea aşezărilor umane.

Citeste si: Când ne vom întoarce la viața normală. Declarațiile făcute de Klaus Iohannis: ”Dacă facem lucrurile așa cum trebuie...”

„Relaţia de respect cu viaţa sălbatică şi cu mediul înconjurător este esenţială pentru sănătatea noastră. Este fundamental să promovăm permanent modele şi practici de gestionare a pădurilor şi a vieţii sălbatice care să susţină atât bunăstarea noastră, a oamenilor, cât şi conservarea pe termen lung a ecosistemelor. Implicarea noastră trebuie să meargă dincolo de protejare, pentru că este necesar să ajutăm natura să se regenereze”.   

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ultima oră! Grecia a fost lovită de un cutremur puternic. Ce magnitudine a avut

Curs BNR, 3 martie. Euro a atins o nouă valoare istorică! Cum suntem afectați de această majorare

Dispariție în Brașov! O tânără de 14 ani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Horoscopul banilor pentru luna Octombrie

VESTE ȘOC despre Andreea Marin! Anunțul cumplit venit în TOIUL NOPȚII

DIVORȚUL SECOLULUI în showbiz! Păreau cuplul perfect. Nimeni nu și-a imaginat că EL o îneală cu o bombă sexy

Palma teribilă dată de Ceaușescu Uniunii Sovietice! Cum a sfidat pumnul de fier sovietic. VIDEO

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies