Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră: „De la 1 iunie se redeschid terasele”

Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă despre relaxarea măsurilor de la data de 1 iunie.

Distribuie pe:

Autor: C.G.


In articol:

Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră: Se redeschid terasele

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis: 

Nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a restricțiilor. Avem și câteva vești pozitive privind măsurile de relaxare. De la 1 iunie se redeschid terasele. E clar că e nevoie de unele măsuri foarte speciale: mesele la cel puțin 2 metri, maxim 4 persoane la o masă. 

De la 1 iunie se va putea merge la plajă. De la 1 iunie va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar. De la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu maximum 500 de spectatori, pe scaune, la distanțele impuse de regulile de distanțare, cu control strict la intrare. Deplasările în afara localității, de la 1 iunie, vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declarație.

Citeste si: Medicul de la Spitalul Gerota, care a fost dat mort de coronavirus la televizor, are o avere impresionantă! Vezi câți bani a câștigat Alida Moise!

În ceea ce priveşte competiţiile sportive avem şi aici o veste bună. Se vor putea relua competiţiile sportive începând din 1 iunie, dar, atenţie, pentru sporturile care se practică afară, în aer liber şi mai puţin sporturi de contact. Competiţiile sportive vor fi posibile în aer liber, mai puţin sporturile de contact şi competiţiile se vor desfăşura în această etapă fără spectatori.

Examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate și anunțate de câteva săptămâni. Evaluarea națională se va face începând din 15 iunie, apoi Bacalaureatul. A apărut o problemă pe care am vrut să o rezolvăm: e posibil să fie copii bolnavi sau termometrul să arate că au febră. Pentru ei trebuie să găsim soluții și atunci se va organiza pentru Evaluarea Națională (bolnavi, izolați, găsiți cu febră la examen) o a doua sesiune a Evaluării Naționale pe 29 iunie. La Bacalaureat, va exista o a doua sesiune în august, ca în fiecare an. 

Știre în curs de actualizare 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate