Klaus Iohannis, declarații de ultimul moment despre incendiul de la Matei Balș: "Situația se repetă deja. Motivele sunt diverse..."

Klaus Iohannis, președintele României,. declarații de ultimul moment despre incendiul de la Matei Balș

Klaus Iohannis, declarații de ultimul moment despre incendiul de la Matei Balș: "Situația se repetă deja. Motivele sunt diverse..."
Klaus Iohannis, declarații de ultimul moment despre incendiul de la Matei Balș: "Situația se repetă deja. Motivele sunt diverse..."[Sursa foto: Captură YouTube]
Autor: Adriana Raiciu

In articol:

Klaus Iohannis, președeintele României, declarații de ultimul moment despre incendiul de la Matei Balș. În această dimineață, a izbucnit un incendiu puternic la inistutul Matei Balș. 5 persoane s-au stins din viață, iar alți 120 de pacienți au fost transferați la alte spitale din Capitală. 

"O zi foarte tristă astăzi cu tragedia ce s-a întâmplat, aici, în această dimineață. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor au fost aici în saloane, le doresc însănătoșire grabnică. Am discutat, înca de când a fost anuntațe forțele de intervenție, cu cei care au condus intervenția. A fost o interventie foarte complicată, cu foarte multe forte implicate. S-a acționat în foarte puțin timp. Totusi, tin să felicit foretele de intervenite pentru promtitudinea interventiei in cazul acestui incendiu groaznic. Este foarte clar ca trebuie trase rapid niste concluzii si aduse niste solutii. Situatia se repetă deja. Motivele sunt diverse, sunt anchetate și anchetele vor scoate la lumină, cine este vinovat. Problema este mult mai amplă. După părerea mea, aici aveam de aface cu probleme structurale în spitalele din România.", a declarat Iohannis. 

Klaus Iohannis, declarații de ultimul moment despre incendiul de la Matei Balș: "Situația se repetă deja. Motivele sunt diverse..."
Klaus Iohannis, declarații de ultimul moment despre incendiul de la Matei Balș: "Situația se repetă deja. Motivele sunt diverse..."[Sursa foto: Captură YouTube]

Ministrul Sănătății, declarații despre incendiul de la Matei Balș

Vlad Voiculescu a făcut declarații de ultimă oră, spunând că nu este pentru prima dată când un spital din România arde! De asemenea, Ministrul Sănătății le promite românilor că va face tot posibilul ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc.

Citeste si: Mărturisiri incredibile din partea pacientului care a sunat la 112 pentru a anunța incendiul de la Matei Balș: "Eu am sărit pe geam..."

Citeste si: Medicul Monica Pop a vorbit despre cazul doctoriței din Vâlcea, aflată în izolare, găsită moartă în casă- bzi.ro

”O durere imensă asupra noastră astăzi, o nouă tragedie ce s-a întâmplat într-un spital din România. Sunt și suntem alături de pacienții și familiile celor internați la Matei Balș. Transmitem condoleanțele noastre familiilor îndoliate și vom pune în discuție modul în care guvernul poate veni în ajutorul acestora.

Prioritatea mea ca ministru al Sănătății și a echipei mele a fost de a cunoaște starea pacienților care au fost afectați de acest incendiu și de a ne asigura că toți cei transferați

de la Institutul Matei Balș și cei care au rămas în unitatea sanitară beneficiază de asistența medicală necesară și  tratament corespunzător. Toată echipa mea este în legătură directă cu cadrele medicale din unitățile sanitare unde au fost transferați pacienții. Am desemnat deja un Secretar de Stat care împreună cu DSU va ține legătura cu spitalele și cu familiile pacienților.

Numerele puse la dispoziție sunt 021.206.9398 și 021.264.8515.

Institutul Matei Balș este locul în care mii de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 și-au regăsit sănătatea în ultimele luni, cu eforturi semnificative din partea echipei de aici. Institutul Matei Balș este de asemenea unul dintre spitalele care au beneficiat de o finanțare robustă în ultimii ani. Până să vorbim despre sistemul de sănătate în ansamblu, trebuie să aflăm ce s-a întâmplat aici în această noapte.

Există responsabilități și responsabili. O anchetă a fost deja demarată, atât de Poliție, cât și de Corpul de Control al Premierului și cel al Ministrului Sănătății.

Nu suntem la primul incendiu într-un spital din România.

Realitatea este că majoritatea covârșitoare a spitalelor noastre sunt pur și simplu rezultatul subfinanțării cronice și a achizițiilor netransparente care au dus la un lung șir de improvizații făcute de personal tehnic puțin și prost plătit. Avem nevoie de crearea condițiilor pentru a aduce și a păstra în sistem profesioniști- în spitale, la nivelul direcțiilor de sănătate publică și la nivel central în Ministerul Sănătății astfel încât investițiile să fie făcute la timp și cu cap, în interesul pacienților. Vom face asta.

Voi face tot ce ține de mine ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Condoleanțe familiilor îndoliate și tărie tuturor celorlalți”, a scris Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Incendiu la Institutul ”Matei Balș”. O a cincea victimă a fost găsită carbonizată după câteva ore!

Detaliul cumplit surprins în curtea spitalului Matei Balș, noaptea trecută! Ce făceau pompierii cu unul din pacienți

Alex Vasilache se afla la Matei Balș când a avut loc incendiul! Solistul trupei Jukebox a scăpat cu viață: ”Sunt bine”

Cum să cucerești zodiile: Nativii Taur adoră complimentele

Lovitură uriașă pentru România. Rușii cutremură toată Europa: A fost indusă

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență

Șumudică i-a dat daună totală lui Petrescu! A dezvăluit porecla rușinoasă primită de la jucători

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies