Klaus Iohannis, despre noaptea de înviere în plină pandemie de coronavirus: „Eu voi sărbători…”

În plină pandemie de coronavirus, Klaus iohannis a împărtășit cu românii planurile pe care le are pentru sărbătorile pascale.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Klaus Iohannis, despre noaptea de înviere în plină pandemie de coronavirus: „Eu voi sărbători…”


In articol:

„Eu voi sărbători Învierea Domnului acasă, împreună cu soția mea, Carmen. Nu ne ducem la biserică să luăm lumină, nu vom invita pe nimeni și nu vom merge nicăieri. Vom urmări liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă și ne vom ruga. Asta mă aștept, dragi români, să faceți cu toții. Este foarte greu, dar trebuie să respectăm, de Sfintele Sărbători, regulile impuse de autorități!”, este mesajul transmis de Klaus iohannis miercuri,  8 aprilie.

Citeste si: O asistentă de la Spitalul Județean din Deva, în stare gravă după ce a fost scuipată de o pacientă infectată cu noul coronavirus

Un preot îi cere lui Kalus Iohannis să permită credincioşilor să se adune la biserică de Înviere

În scrisoarea deschisă, preotul Mihai Milea îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să suspende pentru o zi ordonanţa militară care prevede interzicerea adunărilor, inclusiv religioase, pentru ca românii să se poată ruga în curtea bisericilor şi mănăstirilor, respectând regula distanţării sociale.

Klaus Iohannis, despre noaptea de înviere în plină pandemie de coronavirus: „Eu voi sărbători…”

”Domnule preşedinte Iohannis Klaus,  Dumnezeu a îngăduit ca Dumneavoastră să fiţi ales preşedinte al României de două ori, într-o ţară majoritar ortodoxă, fapt care Vă onorează pe de o parte, iar pe de altă parte Vă obligă să-i respectaţi cu sfinţenie întru totul credinţa, aşa cum au făcut şi alţi conducători, precum Carol I sau Ferdinand I, ambii de religie catolică. Noi, românii, ne-am născut de două mii de ani în această credinţă ortodoxă, având din moşi-strămoşi, în fiinţa noastră, credinţa în Înviere; buneii noştri daci aveau adânc impregnată învăţătura despre nemurirea sufletului şi învierea morţilor. Parafrazând ceea ce a spus înţeleptul Diogene împăratului Alexandru cel Mare, care s-a aşezat în faţa soarelui care-l lumina pe acest filosof, afirmăm că *nu ne puteţi lua ceea ce Dumneavoastră nu puteţi să ne daţi: Lumina Învierii lui Hristos. În momentele de cumpănă ale istoriei noastre, când au existat epidemii de tot felul, ciumă, holeră, rugăciunile făcute de Biserică au stopat aceste maladii. Există uzanţa ca, în timpul marilor războaie mondiale, şi nu numai, să se practice un armistiţiu de încetare a focului, cel puţin pentru o zi. Stă în puterea Dumneavoastră ca să suspendaţi ordonanţa militară, pentru o zi, pentru ca poporul român să se poată ruga în linişte, păstrând distanţa socială, sub cerul liber, în curtea bisericilor şi a mănăstirilor, în noaptea de Sfintele Paşti.”, scrie preotul Mihail Milea. 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate