
In articol:
După ce Volodimir Zelenski a transmis un mesaj îngrijorător pentru statele membre NATO, chiar în miez de noapte, spunând că atacul Rusiei ar putea depăși granițele Ucrainei, acum Klaus Iohannis face și el declarații pe acest subiect.
În timp ce șeful statului ucrainean a spus că este doar o chestiune de timp, în caz ca Alianța Nord Atlantică nu acordă o zonă de excludere aeriană deasupra țării pe care
o conduce, până ce rachetele armatei rusești se vor vedea și deasupra statelor membre, Iohannis nu prevede astfel de fapte.Citeste si: Cine ar putea să-l înlocuiască pe Klaus Iohannis la președinție: "I se pregătește candidatura"
Harta lumii, un tanc și steagurile Rusiei și al Ucrainei
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Klaus Iohannis nu prevede un atac rusesc asupra altor state
Șeful statului, după întrevederea cu omologul său bulgar Rumen Radev, a spus că este de părere că atacul armat declanșat de Vladimir Putin nu va atinge nicio țară membră NATO.
Însă chiar și așa, președintele țării noastre a declarat marți, 15 martie 2022, că este momentul ca flancul estic să fie foarte bine consolidat.
Astfel, Klaus Iohannis menționează public că partea sudică a țării noastre, partea spre Marea Neagră, trebuie consolidată și apărată la fel de bine precum se întâmplă cu partea dinspre Baltic pentru a-i intimida pe cei care vpr să atace.
Concret, în cazul unui posibil atac, spune președintele, noi având flancul estic bine consolidat, adversarul, de teamă, se va retrage înainte de a ataca. De asemenea, printr-o astfel de măsură, mai subliniază el, se poate preveni un potențial atac asupra României.
„Nu considerăm că acest conflict se va extinde în țările NATO, însă pe de altă parte vrem să fim foarte bine pregătiți pentru orice situație, de aceea în Flancul Estic trebuie să consolidăm apărarea. Flancul Estic trebuie să fie puternic, și trebuie să fie atât de puternic încât nimeni nu are vreodată ideea că ar trebui să atace pe Flancul Estic. Acesta este conceptul strength and deterrence al NATO, putere care îl face pe orice posibil adversar să renunțe la un atac. Este foarte clar că Flancul Estic trebuie consolidat, trebuie echilibrat în așa fel încât și partea noastră, partea sudică, partea spre Marea Neagră să fie la fel de bine consolidat și apărat cum este partea nordică, spre Baltic. În acest sens, noi credem că putem să prevenim orice conflict pe zona noastră”, a declarat Klaus Iohannis.