Klaus Iohannis i-a umilit pe scriitorii români! Preşedintele a vândut mai multe cărţi decât ei şi a încasat 30.000 de euro!

Klaus Iohannis i-a umilit pe scriitorii români după ce a publicat trei cărţi cu succes la public.

Autor: Matei Vaihan

In articol:

Klaus Iohannis i-a umilit pe scriitorii români cu succesul cărţilor sale. „Cel mai productiv rol a fost cel de președinte-scriitor, care i-a adus peste 30 de mii de euro în conturi, și numărătoarea banilor continuă.

De fapt, expresia președinte-scriitor e un eufemism. În realitate, avem un președinte-vânzător de volume, care se folosește de funcție pentru a face bani. În 2014, Klaus Iohannis era primar al Sibiului și candidat PNL la alegerile prezidențiale. În prima zi a campaniei electorale de acum cinci ani și-a lansat cartea  Pas cu pas, sloganul său electoral. Editura: Curtea Veche. Prețul: 15 lei, accesibil, să ajungă la cât mai multă lume. Editura Curtea Veche l-a ridicat în slăvi pe scriitorul Klaus Iohannis. „După ce a fost cea mai căutată carte din istoria Gaudeamus, cu aproape opt mii de exemplare achiziţionate la ediţia din 2014 a târgului de carte, volumul  Pas cu pas  de Klaus Iohannis a devenit una dintre cărţile cu cea mai rapidă ascensiune în topul vânzărilor din România, atingând cifre rar întâlnite pentru piaţa de carte din România“, se lăuda editura.”
, a dezvăluit vice.com.( vezi cum a hotărât Alexandru Cumpănaşu să candideze la preşedinţie)

Citeste si: Mihai Constantinescu a fost decorat post-mortem de Președintele României, Klaus Iohannis

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Citeste si: Viorica Dăncilă îl critică dur pe Klaus Iohannis: „Crizele lui Iohannis nu trebuie să mai fie si crizele României! Acest președinte s-a întors împotriva românilor”

Citeste si: Ioana Ginghină intră în politică după divorţul de Alexandru Papadopol? Actriţa a ieşit pe străzi, în geacă galbenă, să îi facă campanie lui Klaus Iohannis!

Klaus Iohannis i-a umilit pe scriitorii români. “Pas cu pas" s-a vândut în peste 130 de mii de exemplare 

“Pas cu pas s-a vândut în peste 130 de mii de exemplare, record-absolut.

Ca să-ți faci o idee despre piața de carte, un scriitor român, dacă ajunge să vândă zece mii de cărți, crede că l-a prins pe Dumnezeu de picior. „O carte vândută onorabil înseamnă un tiraj de 1 500, două mii de exemplare, care se epuizează în doi ani“, susține scriitorul T.O Bobe. Mircea Cărătrescu și istoricul Lucian Boia abia reușesc să depășească borna de zece mii de cărți vândute, susțin surse din industria cărții pentru VICE. Așadar, Iohannis, cu amintirile sale banale, i-a umilit pe toți marii scriitori ai României. Președintele a scos a doua carte la doar câteva luni de la preluarea mandatului. După  Pas cu Pas  a urmat firescul  Primul pas, în care a povestit momente din campania electorală, în care soția sa, Carmen Iohannis, „a blocat toate energiile negative“, după cum a simțit și a spus șeful statului. Cartea a fost publicată tot la Curtea Vechea, într-un tiraj de 20 de mii de exemplare, dar costul a fost dublu față de primul volum: 30 de lei. Așadar, ca orice politician tradițional, când a fost în campanie electorală, Iohannis s-a vândut ieftin. După ce a ajuns președinte, a dublat prețul. Al doilea volum din CV-ul scriitorului Iohannis n-a mai avut un succes atât de mare, dar tot a vândut peste zece mii de exemplare.”, a mai relatat reporterul de la vice.com.

Klaus Iohannis i-a umilit pe scriitorii români. Cărţile lui sunt tot mai scumpe

„M-am uitat în declarația de avere să văd cât a câștigat Iohannis din condei și m-a luat cu amețeală. Numai în 2015 a scos 82 844 de lei din drepturi de autor, iar în următorii doi ani i-au mai intrat în cont 34 654 de lei, respectiv 31 026 lei. În total: 148 524 de lei obținuți din vânzarea celor două cărți. Peste 30 de mii de euro, la cursul zilei. Până și Mircea Cărtărescu ar fi invidios pe colegul său de breaslă. Dar scriitorul Iohannis nu s-a oprit la doar două volume. În primăvară, exact înainte de alegerile europarlamentare, Klaus a simțit un nou potențial de câștig livresc și a scos a treia carte:  EU.RO – Un dialog deschis despre Europa. Al treilea volum chiar nu poate fi numit carte: e o colecție de banalități și grafice economice. Remarc că președintele a adaptat prețul cărților la inflație. Prima carte: 15 lei. A doua carte: 30 de lei. A treia carte: 59 de lei. Pas cu pas, ban cu ban. Abia la anul vom afla cât a scos Iohannis și din al treilea volum”, a mai notat vice.com.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies