Klaus Iohannis își aniversează ziua de naștere. Președintele împlinește 62 de ani

Klaus Iohannis își aniversează ziua de naștere. Președintele împlinește vârsta de 62 de ani.

Klaus Iohannis își aniverează ziua de naștere
Președintele împlinește 62 de ani[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Ioana Stan

In articol:

Este ziua lui Klaus Iohannis. Președintele împlinește 62 de ani.

Klaus Iohannis își aniversează ziua de naștere

Klaus Iohannis s-a născut pe 13 iunie 1959, la Sibiu. Președintele a urmat școala germană din Sibiu și Liceul „Samuel von Brukenthal” din același oraș. După absolvirea liceului, în 1973, Klaus Iohannis a intrat la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca.

După terminarea liceului, în anul 1983, a început să profeseze ca dascăl la mai multe școli din împrejurimile Sibiului. După cinci ani de experiență, Klaus Iohannis a început să predea fizica, alături de foștii săi profesori, la liceul pe care l-a absolvit.

Citeste si: Klaus Iohannis avertizează că pericolul nu a trecut, deși campania de vaccinare merge foarte bine: „Este o falsă senzație de securitate! Nu ezitați să vă vaccinați!”

În anul 1989 s-a căsătorit cu soția sa, Carmen Iohannis, care este profesor de limba engleză. După Revoluție, președintele a ales să rămână în România, la Sibiu, deși părinții și sora sa au luat hotărârea de a emigra.

Klaus Iohannis, carieră politică

Președintele împlinește 62 de ani
Este ziua lui Klaus Iohannis[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: Cum arăta Carmen Iohannis în urmă cu mai bine de 25 de ani. Imagini rare cu soția președintelui

Klaus Iohannis a intrat în politică în anul 1990. A început ca membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), pe care l-a și condus timp de un deceniu.

În anul 2000, Klaus Iohannis a candidat la alegerile pentru Primăria Sibiu, candidat din partea FDGR și a fost ales primar cu peste 70% din voturi. Klaus Iohannis a fost reales primar patru mandate la rând.

În timpul mandatului său ca primar al Sibiului, în anul 2007, Sibiul a devenit "Capitală Europeană a Culturii", alături de Luxemburg.

În anul 2009, Klaus Iohannis a fost desemnat candidat pentru funcția de Prim-ministru, dar nu a fost ales.

Cu toate acestea, el a devenit o figură importantă în "politica mare".

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

În 2013, Klaus Iohannis s-a înscris în Partidul Național Liberal, iar în 2014 a fost votat președintele PNL.

Viziunea "România lucrului bine făcut" a câștigat încrederea românilor care l-au ales președinte pe Klaus Iohannis în noiembrie 2014.

Citeste si: Cum arăta Klaus Iohannis acum 40 de ani! Uite-l pe preşedintele României la bustul gol, în timp ce făcea plajă pe câmp!

Klaus Iohannis, cel de-al patrulea Președinte al României ales după Decembrie 1989

Este ziua lui Klaus Iohannis
Președintele își aniversează ziua de naștere[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: De ce nu au copii Klaus Iohannis și soția sa, Carmen. Președintele a explicat totul: „Eu mi-aș fi dorit mai mult decât orice…”

Pe 21 decembrie 2019, Klaus Iohannis a preluat oficial cel de-al doilea mandat de președinte.

"Preiau azi cu multă emoție al doilea mandat de președinte. Profund onorat de îâncrederea acordată, primesc cu multă recunoștință și speranță în ce privește viitorul României. Le mulțumesc concetățenilor că votul constituie esența democrației și cel mai puternic instrument.

Îmi voi dedica toată puterea și priceperea pentru progresul României. Vă asigură că voi fi președintele tuturor românilor, atât al celor care m-au votat, dar și al celor care au avut altă opțiune. Nu există două sau mai multe Românii, există o singură Românie, care ne aparține tuturor.

Voi face tot ce îmi stă în putere pentru ca România modernă, europeană și puternică să devină realitate. Cu 101 ani în urmă, părinții națiunii noastre au dat naștere celui mai frumos proiect Românesc. Drumul nu a fost deloc ușor în veacul scurs de la Marea Unire.

Trebuie să ne unim forțele și energiile, pentru că doar împreună vom reuși.

Dincolo de progresele evidente, bilanțul ultimilor 30 de ani nu e satisfăcător, e dezamăgitor în raport cu potențialul real al țării. Trebuie să depășim marasmul veșnicei perioade de tranziție. Prea multe generații au fost de sacrificiu. Oamenii s-au săturat de atâtea schimbări fără finalitate. E momentul unei noi etape de dezvoltare

Obiectivul meu fundamental e de a construi o țară prosperă, un stat funcțional, în care legea e una pentru toți: România normală.

Care sunt pașii de urmat? Principiul de la care trebuie să plecăm e că statul se află în slujba cetățeanului pe care îl servește și respectă. E imperativă refacerea încrederii oamenilor în instituțiile publice. Dar nu se poate realiza fără o evaluare serioasă și reașezarea pe fundamente corete a administrației publice.

Citeste si: Carmen Iohannis, dezvaluiri de acasa! Uite la ce se uita la televizor cu sotul ei!

Sunt susținătorul ferm al culturii integrității în funcția publică. O justiție independentă e o condiție indispensabilă a unei democrații veritabile și voi continua să acționez cu aceeași hotărâre.

Voi continua să sprijin fără rezerve lupta anticorupție și independența justiției. Îmi doresc o legislație coerentă și adecvată realității, eliberată de orice formă nocivă de populism.

România educată e un proiect pilon al construcției României normale pe care sunt decis să îl văd pus în practică.

Dragi români din străinătate. și nouă ne este dor de voi și vă așteptăm acasă. Vrem o românie primitoare pentru toți cetățenii săi.

Suntem obligați să ne rupem definitv de tarele trecutului. 2019 să rămână în istorie ca reperul începerii construcției României normale.", este discursul președintelui după depunerea jurământului, la preluarea celui de-al doilea mandat din 2019.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce salariu are președintele. Câți bani primește pe lună șeful statului

Cât a costat ținuta lui Carmen Iohannis pe care a purtat-o în ziua de Paște?! Prima Doamnă, apariție de senzație

Klaus Iohannis a strâns gunoaie de pe râul Argeş. Mesajul preşedintelui: "Albia râului nu este groapă de gunoi"

Horoscop Zilnic Marți 3 August 2021: Berbecii trebuie să fie cu băgare de seamă în privinţa deciziilor pe care le au de luat

Toni Iuruc a rămas mască! Ce a putut să facă Simona Halep? Toată lumea a văzut

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Laura Dincă a dezvăluit tot. De ce s-a despărțit de Cristian Boureanu

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies