Klaus Iohannis, mesaj de comemorare la 20 de ani de la atacurile teroriste de la World Trade Center

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul comemorării a 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie, din America.

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Sâmbătă, 11 septembrie 2021, Statele Unite ale Americii comemorează 20 de ani de la atentatele teroriste de la World Trade Center. Cu acest prilej, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate pe contul de Twitter.

Klaus Iohannis, mesaj de comemorare la 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie

Președintele Klaus Iohannis a transmis că România este solidară cu suferința americanilor și cataloghează atentatele teroriste din 11 septembrie 2011 drept „un act odios de ură”.

Citeste si: 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Cum comemorează SUA tragedia de la World Trade Center

„La 20 de ani de la 11 septembrie, gândurile noastre se îndreaptă spre familiile victimelor, supraviețuitori, salvatori și spre toți cei ale căror vieți au fost afectate de acel act odios de ură. În această zi de comemorare, suntem solidari cu poporul american și reafirmăm hotărârea noastră de a combate terorismul”, a scris președintele Klaus Iohannis pe Twitter.

Preşedintele SUA Joe Biden va vizita sâmbătă 11 septembrie cele trei locuri emblematice ale atentatelor care au avut loc în urmă cu 20 de ani: New York, Pennsylvania (est) şi Pentagonul, a anunţat Casa Albă, potrivit AFP.

Citeste si: Vasilică Ceterașu și-a întrebat soția la TV cu câți bărbați s-a iubit înainte să fie cu el. Răspunsul Amaliei este surprinzător- bzi.ro

Liderul American și soția sa, Jill Biden, vor „aduce un omagiu şi vor comemora vieţile pierdute'' la New York, unde au căzut turnurile gemene de la World Trade Center, în Shanksville, Pennsylvania, unde s-a prăbuşit un avion deturnat de patru jihadişti şi în Arlington, Virginia, în apropiere de Washington, unde a fost atacat Departamentul Apărării al SUA”, se arată în comunicat.

Klaus Iohannis, mesaj la 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie

Klaus Iohannis, scrisoare pentru Joe Biden

Președintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, cu ocazia comemorării a 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie 2001.

„Stimate domnule Președinte,

Astăzi, la 20 de ani de la teribilele atacuri din 11 septembrie 2001, gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor, către supraviețuitori, salvatori și toți cei ale căror vieți au fost afectate de acel act criminal, de ură.

Citeste si: Atentatele din 11 septembrie! Misteriosul avion care a survolat Casa Albă în timpul atacurilor! Unde era preşedintele SUA

După atentatele teroriste, suferința comună s-a transformat în solidaritate și un țel comun, în Statele Unite și peste tot în lume, în țările Aliate și partenere, inclusiv în România. Hotărârea generală de a face față provocărilor comune rămâne o lecție valoroasă, mereu relevantă, într-o perioadă în care cu toții ne confruntăm în continuare cu amenințări atât din partea unor actori statali, cât și non-statali.

În această zi de comemorare, suntem alături de poporul american și ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul și extremismul violent, indiferent de ideologie, și de a spori reziliența societăților noastre prin consolidarea acelor valori comune care stau la baza acestora și care le întăresc – democrația, drepturile omului, libertatea de exprimare, statul de drept.  Vă rog să primiți, domnule Președinte, asigurarea deosebitei mele considerații”, arată mesajul transmis de președintele României.

 

SURSE: AFP 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum a devenit un deținut român vedetă pe Tik Tok, din închisoare. Clipurile lui au milioane de vizualizări

Pacientă infectată cu COVID, mesaj cutremurător de pe patul de spital: "Nu așteptați..."

Medicii, care nu au certificat verde, riscă să aibă contractul de muncă suspendat timp de 30 de zile

Atenţie Tauri, Balanțe și Scorpioni! 7 zodii vor primi șansa de a rezolva lucrurile

Începe războiul lângă ROMÂNIA! Alertă maximă la graniță: Armata este la frontieră!

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui Reghe” . „Pe mine nu mă doboară nimic”

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies