Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră despre introducerea de noi restricții: „Trebuie intervenit!”

Klaus Iohannis a vorbit în cadrul unei conferințe de la Palatul Cotroceni despre probabilitatea de a introduce noi restricții în contextul pandemiei.

Distribuie pe:

Autor: Andreea Burghelea

În contextul creșterii noilor cazuri de infectare cu coronavirus Klaus Iohannis a ținut o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Președintele României a insistat din nou pe măsurile de protecție individuale, dar a subliniat că ar trebui intervenit în cazul în care românii nu vor respecta aceste măsuri. 


In articol:

„Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale: mască, distanță, igienă. Dar sunt persoane care nu vor să respecte toate normele și trebuie intervenit. Eu nu îmi doresc să reintroducem restricții, dar e evident că în anumite localități și pe anumite segmente e posibil să se reintroducă anumite restricții, pentru că altfel lucrurile scapă de sub control. Repet, nu-mi doresc să introducem restricții, dar dacă numărul de infectări crește, e foarte posibil să se reintroducă local, regional anumite restricții”,a spus președintele Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni. 

Klaus Iohannis, despre al doilea val al pandemiei de coronavirus 

Klaus Iohannis a vorbit și despre opinia specialiștilor cu privire la un al doilea val al pandemiei. 

Citeste si: Rafaela de la „Puterea Dragostei”, bătută de fostul iubit! Ce decizie a luat fosta concurentă? - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

„Opinia aproape unanimă a specialiştilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei e imininent. Deja, cele mai multe ţări de pe continent înregistrează zilnic cifre îngrijorătoare. Nici la noi situaţia nu e mai bună. Chiar astăzi am avut un record negativ al infectărilor. E imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa aceste trend ascendent şi de a menţine pandemia sub control”, a spus Klaus Iohannis.

„Acest virus nu va dispărea prea curând şi în aceste condiţii până va fi disponibil vaccinul sau un tratament eficient, trebuie să găsim soluţii să avem o societate şi o economie funcţionale. E important ca sistemul medical românesc să nu fie copleşit”, a adăugat el.

În finalul declarației, Klaus Iohannis a făcut un nou apel către cetățeni: „Evitaţi deplasările inutile pentru a nu vă expune riscului de infectare, respectaţi regulile de protecţie sanitară”.


Citește și:

O pacientă cu Covid-19 a povestit coșmarul prin care a trecut timp de 10 zile în spital: „Igienă precară, șaibe de fier în meniu și doctori dezinteresați.” La externare, notă de...

Medic din UPU în ședința CJSU: ”Nu mai avem unde interna pacienţii!”. Prefectul de Sibiu: "Veniți cu propuneri!"

Super-alimentul care poate fi consumat fără limită! Nu îngrașă și are beneficii uluitoare pentru organismul nostru

Scenariul negru de care se tem toți românii. Un celebru epidemiolog din România face anunțul devastator: „În decembrie ajungem la 8.000 de cazuri pe zi”

Specialiștii au descoperit noi simptome atipice ale Covid-19. Cum îți dai seama de unul singur că ești infectat cu noul coronavirus

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies