Klaus Iohannis, mesaj de ultimă oră despre introducerea de noi restricții: „Trebuie intervenit!”

Klaus Iohannis a vorbit în cadrul unei conferințe de la Palatul Cotroceni despre probabilitatea de a introduce noi restricții în contextul pandemiei.

Autor: Andreea Burghelea

In articol:

În contextul creșterii noilor cazuri de infectare cu coronavirus Klaus Iohannis a ținut o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Președintele României a insistat din nou pe măsurile de protecție individuale, dar a subliniat că ar trebui intervenit în cazul în care românii nu vor respecta aceste măsuri. 

„Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale: mască, distanță, igienă. Dar sunt persoane care nu vor să respecte toate normele și trebuie intervenit. Eu nu îmi doresc să reintroducem restricții, dar e evident că în anumite localități și pe anumite segmente e posibil să se reintroducă anumite restricții, pentru că altfel lucrurile scapă de sub control. Repet, nu-mi doresc să introducem restricții, dar dacă numărul de infectări crește, e foarte posibil să se reintroducă local, regional anumite restricții”, a spus președintele Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni. 

Klaus Iohannis, despre al doilea val al pandemiei de coronavirus 

Klaus Iohannis a vorbit și despre opinia specialiștilor cu privire la un al doilea val al pandemiei. 

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

„Opinia aproape unanimă a specialiştilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei e imininent.

Deja, cele mai multe ţări de pe continent înregistrează zilnic cifre îngrijorătoare. Nici la noi situaţia nu e mai bună. Chiar astăzi am avut un record negativ al infectărilor. E imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa aceste trend ascendent şi de a menţine pandemia sub control”, a spus Klaus Iohannis.

„Acest virus nu va dispărea prea curând şi în aceste condiţii până va fi disponibil vaccinul sau un tratament eficient, trebuie să găsim soluţii să avem o societate şi o economie funcţionale.

E important ca sistemul medical românesc să nu fie copleşit”, a adăugat el.

În finalul declarației, Klaus Iohannis a făcut un nou apel către cetățeni: „Evitaţi deplasările inutile pentru a nu vă expune riscului de infectare, respectaţi regulile de protecţie sanitară”.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Zi liberă pentru cei care se vaccinează împotriva Covid-19. Klaus Iohannis a promulgat vineri legea

Tribunalul Giurgiu motivează decizia eliberării lui Liviu Dragnea: „Şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale. Fostul lider PSD, în ziua eliberării: „Mă consider...

Cum încearcă Guvernul să convingă românii să se vaccineze. Dan Barna: Vouchere, stimulente, bonuri și tichete, în discuție

Bianca Drăgușanu, despre reușitele sale în viață: „Adevărata școală, care m-a ajutat pe mine să reușesc, este școala vieții”

TRAGEDIA ZILEI în ROMÂNIA! S-a SINUCIS după ce urma să fie CONCEDIAT

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

EXPLOZIV. „Harry nu este fiul prințului Charles”. Criminalistul care a făcut public totul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies