Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății: „Sistemul medical este sub o presiune teribilă!” VIDEO

Klaus Iohannis a ținut un discurs în urmă cu puțin timp, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Klaus Iohannis a ținut un discurs miercuri, 7 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii. La Palatul  Cotroceni a fost organizat evenimentul „Schimbările climatice, relația om-natură și sănătatea publică”, la care a participat și dr. Hans Kluge, Director Regional al Biroului pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Șeful statului a vorbit despre provocările la care statele au fost supuse din cauza pandemiei de coronavirus. Președintele a mărturisit că România a „reușit să țină sub control pandmeia”, iar întoarcerea la normalitate va fi posibilă prin imunizarea populației.

„Prea mulți semeni pierd zilnic lupta cu virusul. Foarte mulți alții se îmbolnăvesc și au nevoie de spitalizare. România, la fel ca și alte țări, se confruntă cu o răspândire agresivă a virusului. Sistemul medical este sub o presiune teribilă!

Redeschiderea sustenabilă a societăților și economiilor noastre nu poate fi realizată fără respectarea unor măsuri extrem de necesare. Niciun sistem de sănătate și nicio economie nu au fost pregătite pentru a gestiona adecvat o criză de o asemenea anvergură. Fără să dispună de un sistem economic de magnitudinea altor țări și fără un sistem medical extrem de performant, România a reușit să țină sub control pandemia.

Astăzi avem o rază de optimism și speranța revenirii la normalitate pentru că avem acces la vaccin. Sunt necesare eforturi pentru a menține pandemia sub control până vom ajunge la o imunizare vaccinală de masă”, a spus Klaus Iohannis.

Citeste si: Loredanei Chivu i-au „putrezit” fesele! Imagini șocante cu posteriorul siliconat al blondei- bzi.ro

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii care sărbătoresc Paștele Catolic

Președintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj pentru toți cetățenii care sărbătoresc Paștele Catolic. Șeful statului le-a transmis credincioșilor sărbători binecuvântate și a ținut să le mulțumească oamenilor pentru responsabilitatea din timpul pandemiei.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre cum putem învinge pandemia: „Nu dispare prin violență și manifestări extremiste”

„Tuturor credincioșilor care sărbătoresc duminică Sfintele Paști, fie că sunt în țară sau în comunitățile diasporei, le transmit sărbători binecuvântate, bună înțelegere și prosperitate! În aceste momente avem nevoie, mai mult ca oricând, de credința și speranța pe care Lumina Învierii ni le insuflă”, transmite preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Citește mai multe AICI. 

klaus iohannis
Klaus Iohannis, despre vaccinarea populației

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

A fost promulgată legea care prevede posibilitatea reducerii timpului de lucru pe durata pandemiei de COVID-19 cu până la 80%

Primul weekend cu noile restricții: ieșitul din casă după ora 20 este interzis, iar magazinele se închid la ora 18! Măsurile intră de astăzi în vigoare

Pe 14 aprilie se decid restricțiile pentru Paște! Vlad Voiculescu: „Sperăm ca noaptea de Înviere să aibă cât mai puține măsuri de protecție”

Horoscop Zilnic Vineri 23 Aprilie 2021: Ziua aceasta vine cu energie pozitivă, realizări și bucurii

Este doliu uriaș în lumea muzicii! A murit un artist de legendă. Milioane de oameni au ascultat melodiile lui

S-a aflat adevărul! Cu cine a fost căsătorită Denise Rifai? Vedeta OBLIGATĂ să recunoască

EXCLUSIV EVZ. Clotilde Armand şi-a măturat curtea palatului de 4 milioane de euro, din Bucureşti. Filmare de colecţie VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies