Klaus Iohannis, primele declarații după ce a votat la alegerile locale! "Este o zi foarte importantă astăzi"

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat primele declarații după ce a ieșit de la secția de votare!

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, live despre vot

Klaus Iohannis a mers să își facă datoria de cetățean, a votat în urmă cu scurt timp. Președintele României a dat primele detalii despre situația din această zi, alegerile locale 2020. 

Klaus Iohannis, primele declarații după ce a votat


In articol:

Președintele României a fost printre primii cetățeni care au mers și-au exprimat votul în această dimineață. La ieșirea din secția de votare, Klaus Iohannis i-a îndemnat pe cetățenii României să meargă și să își exprime opțiunile, pentru a îmbunătățăți situația în comunitatea în care trăiesc. Președintele a votat la una dintre secțiile Liceului „Jean Monnet”, iar când a ieșit din secția de votare, a dat primele declarații.

„Este o zi foarte importantă astăzi - ziua votului pentru alegeri locale. Azi ne alegem primarii, consilierii locali, conducerile judeţelor”, a declarat Președintele Klaus Iohannis. 

Șeful statului a mai adăugat faptul că este destul de important ca persoanele care merg să voteze să fie foarte atente la candidații pe care urmează să îi aleagă.

Citeste si: Ce va zice Andreea Esca acum? Au apărut nişte poze cu Alexia Eram... De la 20 de ani? Foto - evz.ro

„Este foarte important să ne uităm bine la candidaţi şi să-i alegem pe aceia care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim, fiindcă până la urmă de ei depinde cum arată spitalul, cum funcţionează, cum arată şcoala, dacă drumurile sunt întreţinute, dacă parcurile sunt bine întreţinute, dacă traficul este dirijat aşa cum trebuie”, a mai spus Președintele.

Declarația șefului de stat a încheiat declarația cu un îndemn pentru toți cetățenii români: „Vă invit pe toți: mergeți la vot!”

Cum se poate vota la alegerile locale?

La alegerile locale din această zi, 27 septembrie 2020, cetățenii vor putea vota doar în secțiile de votare la care sunt arondați și nu vor putea vota în alt oraș sau altă comună, ori județ, pentru că nu vor exista liste suplimentare. 

Totodată, oamenii vor putea vota, chiar dacă au buletinele expirate. Persoanele care vor merge să voteze și au actul de identitate expirat în perioada 1 martie-27 septembrie, vor putea, totuși, să voteze. Decizia aceasta a fost luată de Biroul Electoral Central mai exact în data de 21 septembrie.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Votarea a fost oprită în Costinești! Incident fără precedent la o secție de votare

Prezența la vot alegeri locale 2020! Cum au votat oamenii din punct de vedere al vârstei în București

Cel mai sănătos si delicios BigMac. Rețeta fără carbohidrați. E mai delicios decât crezi

Exit Poll ora 15:00 pentru sectoarele din București! Sectorul 3, număr record de voturi! Sectorul 6 pe al doilea loc

Cum votezi dacă ești infectat cu noul coronavirus? Nu toți pacienții vor putea vota

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies