Klaus Iohannis: „Situația se agravează. Ne așteaptă o perioadă foarte dificilă”. Autoritățile, pregătite să ia măsuri

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat marţi, 27 octombrie, că urmează o perioadă foarte dificilă şi autoritățile sunt nevoite să facă eforturi pentru a ţine epidemia sub control.

Klaus Iohannis: Ne aşteaptă o perioadă foarte dificilă
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Președintele Klaus Iohannis i-a convocat, marți, la Cotroceni, într-o ședință de urgență pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vicepreședintele Societății Române de ATI, Dorel Săndesc, și șeful Secției ATI I, de la spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” București, Dan Corneci.

După întâlnire, președintele României a susținut o declarație de presă, pentru a anunța că în spitalele din țară sunt în acest moment 3.065

de paturi ATI, iar capacitatea sistemul sanitar va crește pe viitor prin accesarea de fonduri europene.

În ziua în care România înregistrează un record absolut de decese raportate într-un interval de 24 de ore, de peste 100 de morți, Klaus Iohannis susține că urmează o perioadă dificilă.

Situația epidemiologică atât la nivel european, cât și la nivel național se agravează, din păcate, constant și numai în ultima zi am avut peste 100 de români care au pierdut lupta cu virusul.

Ne așteaptă o perioadă foarte dificilă și sunt necesare eforturi susținute pentru a ține sub control epidemia. Lupta cu virusul se desfășoară pe două fronturi- pe de o parte, în zona de prevenție, prin care încercăm limitarea transmiterii infecției, și pe de altă parte în spitale, acolo unde bolnavii de COVID-19 au nevoie de îngrijire și de tratament de specialitate”, a spus președintele.

Citeste si: Loredanei Chivu i-au „putrezit” fesele! Imagini șocante cu posteriorul siliconat al blondei- bzi.ro

Citeste si: Poliția Română e în alertă! Cum se pot trezi locuitorii de la bloc cu amenzi usturătoare. Ce nu trebuie să facă în pandemie

Citeste si: Ludovic Orban, anunț important despre carantinarea populației: „Obiectivul nostru este să nu afectăm economia”

El spune că Guvernul a elaborat o strategie de creștere a capacității de terapie intensivă la nivel național chiar de la începutul pandemiei.

„În tot acest timp, Ministerul Sănătății a desfășurat mai multe proiecte de achiziție de ventilatoare, monitoare, paturi și alte echipamente necesare secțiilor de Terapie Intensivă, astfel că, la acest moment, avem, conform rapoartelor din secțiile de ATI, 3.065 de paturi de Terapie Intensivă- pentru toți pacienții, nu doar COVID, deci, în total 3.065

de paturi-, 2.252 de ventilatoare mecanice, 2.756 de monitoare și o serie întreagă de echipamente achiziționate cu diverse surse de finanțare.

La acestea se adaugă cinci unități de Terapie Intensivă mobile, două spitale modulare și un modul ATI, cu un total – acestea suplimentare- de 169 de paturi”, a mai spus el.

Paturi ATI, din fonduri europene

Preşedintele a mai afirmat că există avizul pentru achiziţionarea a 662 de paturi de Terapie Intensivă, din fonduri europene, în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.

„Accesarea fondurilor europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) va duce încă la o creştere a capacităţii de gestionare a crizei sanitare. Numai pentru ventilatoare mecanice, de exemplu, creşterea din aprilie 2020 până în aprilie 2021 va reprezenta o creştere de 146%, conform datelor pe care mi le-au prezentat specialiştii”, a declarat şeful statului.

„În urma analizei nevoilor spitalelor, se va achiziționa, prin proceduri specifice – iarăși din fonduri europene- întreaga gamă de aparatură și echipamente necesare dotării unităților sanitare, de la monitoare, ventilatoare, paturi, aparate de anestezie, la ecografe și aparate RT-PCR.  Accesarea acestor fonduri va avea un impact extrem de important, vom avea o creștere semnificativă la fiecare dintre acești indicatori, cifrele fiind calculate cu precizie de specialiști”, a mai spus acesta.

Marți, 27 octombrie, în România au fost înregistrate  104 decese provocate de Covid-19, într-un interval de 24 de ore. Acest număr reprezintă un record absolut de la debutul pandemiei, conform informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Anunțul pe care îl așteaptă toți românii. Când începe vaccinarea în România. Nelu Tătaru: „Prima tranșă de vaccin anti-Covid vine în decembrie”

Dan Bittman, făcut praf după ce a fost prins cu masca la cumpărături! Ana Birchall despre solistul de la Holograf: ”Impostură, oportunism, ipocrizie, penibil”

Poliția Română e în alertă! Cum se pot trezi locuitorii de la bloc cu amenzi usturătoare. Ce nu trebuie să facă în pandemie

Lidia Buble reacționează, după ce Răzvan a vorbit despre despărțirea lor

Toți românii care iau aceste medicamente sunt vizați. Ce se întâmplă de săptămâna viitoare

S-a aflat adevărul! Cu cine a fost căsătorită Denise Rifai? Vedeta OBLIGATĂ să recunoască

EXCLUSIV EVZ. Clotilde Armand şi-a măturat curtea palatului de 4 milioane de euro, din Bucureşti. Filmare de colecţie VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies