LIVE | Finala Survivor Romania fara descriere

Klaus Iohannis, un nou mesaj pentru români. Cât timp va dura starea de urgență în România

Klaus Iohannis, mesaj în prima zi de stare de urgență în România.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Klaus Iohannis a transmis, luni, în cadrul unei conferințe de presă un mesaj important pentru toți românii.

Ne aflăm într-o situație cu care omenirea nu s-a mai confruntat în istoria recentă. Vom trece cu bine prin această grea încercare dacă luăm imediat cele mai drastice măsuri și înțelegem cu toții că severitatea lor este pe măsura gravității perioadei pe care o traversăm.
Începând de astăzi se instituie starea de urgență pe întreg teritoriul României, pe o durată de 30 de zile, conform decretului pe care l-am emis astăzi.

Vreau să transmit un mesaj special medicilor și personalului medical care, încă de la primul caz înregistrat în România, au demonstrat profesionalism și o extraordinară dedicare. Vă mulțumesc tuturor pentru eforturile făcute și cu toții suntem recunoscători pentru munca pe care o depuneți în mod neobosit! Vă asigur că prin acest decret am luat toate măsurile pentru a se putea face cu maximă celeritate toate achizițiile de echipamente medicale pentru protejarea personalului sanitar, astfel încât sănătatea dumneavoastră să nu fie pusă în pericol.

Citeste si: Alergie, raceala sau coronavirus? Cum deosebesti simptomele

 Sunt hotărât ca împreună cu Guvernul Orban să luăm cele mai drastice măsuri pentru a proteja viața și sănătatea cetățenilor români. Dar oricâte măsuri ar lua autoritățile, ele pierd enorm din eficiență dacă nu sunt urmate întru totul de oameni.
Eu voi rămâne foarte implicat în continuare și voi verifica personal cum se implementează toate aceste măsuri luate în urma emiterii decretului pentru instaurarea stării de urgență pe teritoriul României. Voi verifica personal la fiecare minister și autoritate în parte cum se aplică aceste măsuri.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu plata ratelor în plină pandemie de CORONAVIRUS. Băncile au făcut anunțul mult așteptat

 
Dragi români, ascultați mesajele oficialilor, respectați cu strictețe regulile, păstrați igiena mâinilor, evitați aglomerările, limitați cât se poate de mult orice deplasare! Păstrați distanța socială. Oricât de greu ar fi să ne adaptăm acestor limitări, aceasta este singura cale prin care salvăm viețile celor dragi nouă, viețile celor de lângă noi!

Scenariul 4 coronavirus. Când se ajunge în acest punct și ce prevede acest scenariu

Autoritățile au pregătite planuri de luptă contra noului coronavirus, acestea sunt bazate pe patru scenarii de raspandire a virusului, măsurile vor fi gradual mai restrictive.

Scenariul 4 în caz de coronavirus

La câte cazuri de infecții cu coronavirus se intră în scenariul 4?

În cazul în care România va avea confirmate mai mult de 2.001 de îmbolnăviri, se va activa scenariul 4, care este, în prezent, cel mai resctrictiv luat în calcul de autorităţi.

Ce măsuri se prevăd în scenariul 4

În acest punct se aşteaptă ca graniţele României să se închidă şi se vor lua, gradual, măsuri similare cu cele din Italia:

 

  • intrarea unor zone/focare în carantină strictă, ceea ce înseamnă limitarea libertăţii de mişcare în public.
  • izolare forţată la domiciliu şi a persoanelor neinfectate, pentru limitarea răspândirii virusului
  • interzicerea adunărilor de persoane şi sub 100 de participanţi
  • închiderea unităţilor comerciale non-esenţiale (baruri, restaurante, magazine cu alt specific decât cel alimentar/medical/).

 

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate