L-am surprins pe Mihai Viteazul cu o jupâneasă blondă, la Târgoviște! Cum ar fi relatat WOWbiz.ro aventura Domnitorului, în 1600

Alba Iulia, 1 decembrie 1600. Gest scandalos făcut de Mihai Viteazul, Domn al Țării Românești și Stăpânitor al Ardealului și Moldovei. Omul care a condus cu succes campania antiotomană, s-a afișat recent cu o frumoasă doamnă de viță nobilă, ”ușor căsătorită”.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere

Despre relația lui Mihai cu Velica am relatat și în trecut, însă doar la nivel de zvon. Gurile rele de prin zona Transilvaniei ne-au șoptit că doamna respectivă ar avea o aventură cu Domnul Țării Românești, cu toate că este căsătorită cu italianul Fabio Genga, unul dintre favoriții lui Sigismung Bathory.

fara descriere

Cei doi s-au cunoscut chiar prin intermediul lui Bathory, în 1595, când Mihai a fost invitat la Alba Iulia, după victoria de la Călugăreni. Iar dacă la început părea că este vorba doar de o joacă, zvonurile s-au confirmat zilele trecute, când Mihai a prezentat-o în public pe Doamna Velica, la Târgoviște și le-a cerut oamenilor săi să i se adreseze ”ca unei domnițe ce era și ca unei doamne care ar putea fi” (conform Historia, n.r.). Mai mult, doamna Velica ar avea și un sigiliu personal cu pajura valahă. La Târgoviște a ajuns împreună cu Velica și soțul acesteia, care însă asistă neputincios la aventurile soției sale blonde cu Mihai Viteazul.

Mihai, spune câți copii mai ai?

fara descriere

Nu știm încă ce părere are Doamna Stanca, soția din acte a lui Mihai. Cei doi sunt căsătoriți din 1583 iar femeia i-a netezit actualului domnitor calea pentru a ajunge în rândul boierimii. Ei au împreună doi copii, pe Florica și Nicolae însă sunt zvonuri că Mihai ar mai avea o fată născută în 1599, pe nume Marula, cu o țiitoare cunoscută mai mult după poreclă: Tudora din Târgșor.

Pe la colțuri se vorbește că prin dormitorul lui Mihai au trecut și alte jupânese în afară de Velica și Tudora. Zamfira (sora Velicăi) și Maria Christierna sunt alte două femei pe care Mihai le-ar fi cunoscut în intimitate, cea din urmă arhiducesă de Habsburg, pe care domnitorul ar fi cunoscut-o chiar cu câteva luni înainte ca aceasta să devină soția lui Sigismund Bathory.

fara descriere

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate