La 16 ani, a invins cancerul dar risca sa isi piarda piciorul din cauza unor erori medicale! Florentina are nevoie de o proteza!

Florentina Doagă este o luptătoare care, la numai 16 ani, a învins una dintre cele mai dureroase forme de cancer: cancerul osos. Cu toate acestea, problemele ei sunt departe de a se finaliza, adolescenta fiind la un pas de a-şi pierde piciorul din cauza unui lung şir de erori medicale.

Autor: R.L.

Totul a început în luna noiembrie a anului 2014, când Florentina a avut dureri mari la picior. Acesta i se inflamase şi o împiedica să mai meargă. După mai multe radiografii şi RMN, rezultatele au scos la iveală o veste cutremurătoare: crescuse o formaţiune tumorală malignă pe tibia dreaptă, maladie cunoscută sub numele de Osteosarcom osteogenic.

În perioada Decembrie 2014 – Martie 2015, Florentina a urmat un tratament sever cu citostatice, iar în data de 26.05.2015,

i s-a implantat o proteză. După numai câteva zile, apare o infecţie puternică, semn că organismul nu acceptă proteza. Au urmat alte 3 operaţii, eşuate şi ele, iar ultima soluţie a medicilor români a fost amputarea.
Florentina nu a acceptat această soluţie şi a cerut o altă opinie medicală, tocmai în Italia. A fost la control la Spitalul Rizzoli din Bologna, iar medicii italieni i-au spus că este victima unui şir de erori medicale, copila având un şoc puternic când a aflat că îi lipseşte rotula, iar nervii din acea zonă sunt grav afectaţi. Cu toate acestea, doctorul De Paolis Massimiliano a estimat că există 90% şanse ca piciorul ei să fie salvat, însă proteza costă 20.000 de Euro, mult peste posibilităţile familiei.

Fetiţa nu şi-a pierdut speranţa şi a apelat la sprijinul Asociaţiei “Salvează o inimă” pentru a o ajuta cu strângerea fondurilor necesare. Până în prezent s-au strâns peste 12.000 de Euro din suma totală.

Cum o putem ajuta pe Florentina să-şi salveze piciorul?

Florentina are acum nevoie de noi mai mult ca oricând, deoarece nu vrea să-şi piardă piciorul la o vârstă atât de fragedă şi mai ales din cauza unor grave erori medicale. Donaţiile se pot face prin transmiterea unui SMS de 2 Euro la 8832 cu textul “FLORENTINA”, online pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/florentina-doaga/ sau prin transfer bancar, în conturile Asociaţiei “Salvează o inimă”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari)

Asociaţia “Salvează o inimă”, înfiinţată pe data de 17 decembrie 2012, a reuşit să salveze, până în prezent, peste 150 de copii cu malformaţii grave. La campaniile umanitare organizate de Asociaţie, s-au alăturat peste 50.000 de persoane şi companii româneşti şi internaţionale, înregistrându-se pe platforma online donaţii de peste 1.410.000 de Euro şi peste 300.000 de Euro din campanii de donaţii prin SMS. Pentru merite deosebite, Asociaţia “Salvează o inimă” a fost nominalizată la mai multe gale importante dedicate ONG-urilor, printre care amintim: Gala “Oameni pentru Oameni” (2014, 2015 şi 2016), Gala “Societăţii Civile” (2016), Gala “Oamenii Timpului” (2015) şi Gala “Zece Oameni de Valoare”

(2016).

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Un bărbat din Pitești s-a stins din viață după ce a fost trântit la pământ de polițiști. Imagini șocante

Cine este Ioana Mihăilă, varianta propusă de PLUS pentru Ministerul Sănătății

Când se va termina valul trei al pandemiei COVID-19. Alexandru Rafila, răspuns clar

Horoscop Zilnic Sâmbătă 17 Aprilie 2021: Taurii vor avea parte de câteva discuții mai aprinse, Gemenii au o stare foarte bună în decursul zilei de astăzi

Directorul Pfizer, previziuni incredibile despre COVID-19: Va deveni ca gripa. Când ne vom trăi vieţile normal

Irina Tănase îl DISTRUGE pe Liviu Dragnea! Fostul lider PSD este DISPERAT

Leacul care ne-ar putea proteja de Covid-19. Se poate dizolva în apă. Studiu

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies