La aproape 14 luni de la incendiul din Colectiv, Romania are un Centru de Mari Arsi! De ce se deschide abia in 2017

Lucrările la Centrul de Mari Arşi din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara au costat 900.000 de euro si au fost finalizate. Centrul va fi deschis abia în 2017 pentru că aparatura medicală nu a fost achiziţionată şi nici tot personalul necesar nu a fost angajat.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereÎn cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a fost realizat singurul Centru de Mari Arşi din vestul ţării, în care pot fi internaţi trei pacienţi. Lucrările au început în 2011, dar au fost stopate timp de trei ani şi reluate in 2016. Investiţia se ridică la suma de 900.000 de euro, bani proveniţi de la Consiliul Judeţean Timiş. (Ce nenorocire! Un copil de sase ani din Timisoara, injunghiat mortal de propriul tata! Dupa ce a comis fapta, barbatu a incercat sa se omoare)

Marius Craina, managerul unităţii medicale, estimează că centrul va fi deschis cel mai devreme în vara anului 2017. Ministerul Sănătăţii a alocat 17 milioane lei necesară achiziţionării echipamentelor necesare. Urmează ca la începutul anului 2017 să fie demarată procedura de licitaţie, iar în trei, patru luni, aparatele să fie montate.fara descriere

“Am finalizat lucrările şi ne apropiem de recepţia Centrului de Mari Arşi. Compartimentul este ultramodern, probabil cel mai modern pe care-l vom avea în spital judeţean. Este vorba de primele trei boxe pregătite pentru a servi terapia pacientului cu arsuri grave. Urmează ca anul viitor să solicităm Consiliului Judeţean Timiş alte sume de bani, iar cu 3-4 milioane de lei vrem să mai realizăm încă două boxe pentru mari arşi. Pentru ca acest centru să fie funcţional, şi nu doar să ne uităm la el şi să-l admirăm cât de frumos e, avem nevoie şi de aparatură şi de personal”, a explicat, luni, Marius Craina, directorul Spitalului Judeţean Timişoara, pentru Mediafax.

Este nevoie de 50 de angajaţi - medici, asistente, infirmiere şi brancardieri. După ce se va găsi personalul necesar, acesta va fi trimis câteva luni într-un centru din Europa pentru a se supraspecializa.fara descriere

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate