La noapte, sub vasc, te saruti, maine fa-ti un ceai din el! Vezi ce afectiuni trateaza

Vascul nu este doar cea mai cautata planta de Revelion, ci si un remediu in diverse boli.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

fara descriereDatorita proprietatilor calmante, remediul cu ceai de vasc este eficient pentru tratarea afectiunilor respiratorii: tuse convulsiva, bronsita si astm. Decoctul se prepara din 250 mg de miere, din patru linguri de pulbere de vasc, 20 de picaturi de ulei volatil de cimbru si din 30 de picaturi de ulei volatil de menta. Din acest preparat se administreaza cate o lingurita de patru ori pe zi, timp de o luna.

Nu este singura afectiune ce poate fi tratata cu ajutorul vascului. Conform unor cercetari realizate la Institutul German de Imunologie si Oncologie Experimentala, extractul de vasc, injectat in sange, face ca efectele negative ale chimioterapiei si radioterapiei sa fie mai putin resimtite, iar cei care folosesc in paralel acest tratament traiesc mai mult dupa ce au fost diagnosticati cu cancer la intestine, relateaza Daily Mail.
Studiul a aratat ca din cei 429 de pacienti care fusesera tratati in paralel cu extract de vasc, doar 19% au suferit efecte secundare in urma sedintelor de chimioterapie si radioterapie, comparativ cu 48%, procentajul celor care au suferit efecte adverse dupa aceste sedinte, ei nefiind tratati cu extract de vasc.
Studiul a mai aratat ca sansele de a fi in viata la cinci ani de la diagnostic sunt cu 32% mai mari in cazul pacientilor care au fost tratati cu vasc.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate