Lady Gaga o poate salva pe Inna din procesul in care este tarata de un spaniol! Uite cum

Azi, la Tribunalul Bucureşti va avea loc prima înfăţişare în procesul de plagiat pe care spaniolul Robert Ramirez Carrasco l-a intentat celor de la Play & Win, compozitorii hitului "Club Rocker" interpretat de INNA. Românii pledează nevinovaţi, bazându-se pe un argument-forte: şi Lady Gaga cântă piesa "Just Dance" care seamănă cu a lui Ramirez.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriere"Bineînţeles că INNA ştie despre această problemă, pentru că ea cântă piesa. Referitor la procesul dintre Play & Win şi Robert Ramirez Carrasco, este o coincidenţă cauzată de tehnica modernă de a compune", a declarat, pentru ziarulring.ro, managerul Play & Win şi al INNEI, Lucian Ştefan.

Reprezentanţii legali ai trupei Play & Win, Societatea Civilă de Avocaţi Tudorache şi Asociaţii au făcut următoarele precizări: "Cei trei membri Play & Win nu au plagiat piesa cetăţeanului spaniol. Asemănările minore (prima măsură de refren) care există între piesa cetăţeanului spaniol şi piesa «Club Rocker» interpretată de INNA sunt consecinţa unei coincidenţe datorate probabil folosirii în procesul de creaţie a aceleiaşi tehnici de producţie, şi anume: patru acorduri armonice comune (Do#minor; Mi major; Si major; Fa#minor) au fost interpretate la o clapă cu arpegiator care conţine mai multe pattern-uri predefinite, fiind selectat unul dintre aceste pattern-uri care a generat măsura 1 din refren.

fara descriereArgumentul nostru e susţinut de expertiza pe care am solicitat-o Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Cele patru acorduri armonice sunt în domeniul public (le poate folosi în mod liber oricine), fiind folosite în muzică şi înainte de data la care cetăţeanul spaniol pretinde că a creat piesa sa. De exemplu, aceleaşi acorduri se regăsesc în piesa muzicală «Just Dance» - Lady Gaga, lansată în anul 2008.

Cât priveşte vocala repetitivă «O-o-o», aceasta e în domeniul public, fiind exclusă de la protecţia drepturilor de autor. De altfel, vocala repetitivă «O-o-o» se regăseşte în mai multe compoziţii muzicale pentru care cetăţeanul spaniol nu a formulat pretenţii, cum ar fi de exemplu: «She Makes Me Go» a artistului Arash feat. Sean Paul. Precizăm că plagierea nu a fost posibilă, întrucât la momentul la care se pretinde că piesa ar fi fost plagiată, cei trei membri Play & Win nu au avut cunoştinţă de existenţa cetăţeanului spaniol şi de muzica sa."

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate