Lămpile UV provoacă tot mai multe accidente în rândul elevilor! Avertismentul INSP: „Metoda dezinfecției cu UV nu reprezintă o opțiune”

Tot mai mulți elevi ajung la Urgențe, după ce au fost expuși la razele ultraviolete.

Lampile UV nu ar trebui folosite pentru a dezinfecta sălile de clasă.
Lampile UV nu ar trebui folosite pentru a dezinfecta sălile de clasă.[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Institutul Național de Sănătate Publică trage un semnal de alarmă ce vizează directorii de școli în ceea ce privește lămpile UV din clasele de curs.

Se pare că a fost înregistrate tot mai multe cazuri de accidente în rândul elevilor din cauza acestei metode de dezinfectare, care, spun specialiștii din cadrul INSP, nu sunt recomandate și pentru dezinfectarea suprafețelor din unitățile de învățământ și prin urmare ele nu ar mai trebui folosite. Se pare că un număr însemnat de elevi au ajuns la spital după ce au fost expuși la razele ultraviolete. 

„Întrucât accidentele survenite în urma utilizării lămpilor UV în unitățile de învățământ, sunt tot mai dese, precizăm că specialiștii INSP nu susțin această metodă de dezinfecție, opinie transmisă de altfel, tuturor instituțiilor ce au solicitat un punct de vedere în această direcție”, potrivit INSP.

Lampile UV nu ar trebui folosite pentru a dezinfecta sălile de clasă.
Lampile UV nu ar trebui folosite pentru a dezinfecta sălile de clasă.[Sursa foto: PixaBay]

INSP atenționează directorii de școală: „Metoda dezinfecției cu UV nu reprezintă o opțiune”

Potrivit specialiștilor din cadrul Institutul Național de Sănătate Publică atrage atenția că astfel de lămpi cu raze ultraviolet trebuie folosite doar de experți și nu trebuie lăsate la îndemâna oricui.

Totodată, pntru ca orele din sălile de curs să se desfășoare în deplină siguranță, este nevoie să fie respectate câteva măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului, măsuri ce au fost stabilite de Organizația Mondială a Sănătății. Astfel, este imperios necesar ca sălilile de clasă să fie aerisite frecvent, elevii trebuie să evite aglomerația, să respecte distanțarea socială și să se spele regulat pe mâini cu apă, săpun și dezinfectant. 

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Citeste si: Coronavirus în România, 27 februarie. Au fost raportate peste 3.400 de cazuri noi de COVID-19 și 54 de decese

„Atragem atenția că măsurile de curățenie și cele de aplicare a produselor de curățenie și a dezinfectanților prevăzute atât în recomandările naționale cât și în cele ale Organizației Mondiale a Sănătății, asociate cu o aerisire fără abatere de la frecvența și perioada

corectă de timp, asigură un mediu propice desfășurării activităților educative.

Igiena mâinilor, igiena respirației, evitarea aglomerației, aerisirea frecventă a spațiilor sunt metodele dovedite ca fiind eficiente în prevenirea transmiterii COVID–19.

În concluzie metoda dezinfecției cu UV nu reprezintă o opțiune pentru dezinfectarea sălilor de curs în școli”,  au precizat reprezentanți ai INSP.

41 de săli de clasă din Brăila, închise ca urmare a cazurilor de COVID-19 

Este un adevărat dezastru epidemiologic în județul Brăila, acolo unde 41 de săli de curs au fost închise din cauza cazurilor de COVID-19 din școli. Se pare că au fost depistați pozitiv 8 elevi și 4 profesori, ceea ce a însemnat că în mod direct sunt afectați circa 800 de elevi, care au intrat în contact cu ei sau care ar fi putut să o facă. De asemenea, un număr de circa 360 de elevi și dascăli fac școala exclusiv online, din cauză că prezintă și alte comorbidități, iar în combinație cu boala COVID-19 ar putea suferi urmări grave.

Citeste si: Educația, învinsă de COVID-19! Elevii din Berlin pot opta pentru repetarea anului școlar! Legea a fost modificată în Parlament

În România, în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 3.400 de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2 și 54 de decese. În total, de la primul caz de COVID-19 depistat pe teritoriul țării noastre și până în prezent au fost confimate 799.164 de persoane infectate cu coronavrius. Dintre aceștia 738.569 de pacienți au fost declarați vindecați. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Alertă în rândul autorităților! A apărut „tulpina românească”, o nouă mutație a COVID-19

Alexandru Rafila, despre al treilea val al pandemiei! La câte cazuri pe zi ar putea ajunge România

Anunț de ultima oră! Când vom renunța la masca de protecție?

Horoscop Zilnic Joi 28 Octombrie 2021: Gemenii vor avea parte de o zi foarte bună din toate punctele de vedere, Săgetătorii au nevoie neapărat de o schimbare

ȘOCUL ANULUI despre PFIZER: Efectul advers de care se sperie toată lumea

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Bomba zilei vine de la Pfizer. Toți românii trebuie să afle adevărul. „Este definitiv”

VIDEO | Un cunoscut fotbalist a recunoscut că este homosexual. Este primul fotbalist profesionist în activitate care a anunţat asta

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies