Lapte integral sau degresat? Nutritionista Mihaelei Radulescu face lumina - Uite ce este cel mai sanatos pentru tine

Mihaela Bilic sustine ca este important sa nu scoatem in totalitate grasimile din alimentatia noastra. Acestea sunt vitale pentru o buna functionare a organismului.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descrierefara descriere"Integral sau degresat?
Asist neputincioasa la un razboi furibund impotriva laptelui integral. Deunazi o fetita de 8-10 ani afirma indignata ca la ea in casa nu se consuma decat lapte cu 0% grasime! Totul trebuie sa fie degresat, grasimea e periculoasa pentru sanatate si silueta:(
In acest razboi am uitat de bunul-simt si am dus lucrurile la extrem. Fara un pic de grasime nu putem trai, membrana fiecarei celule si structura creierului contine fosfolipide, deci grasime. Nu grasimea e dusmanul, ci cantitatea.
Cu o lingura de ulei sau un cubulet de unt acoperim necesarul zilnic de grasime. Ipocrizia e ca ne ferim de o amarata de grasime din lapte (3,5%) insa consumam relaxati mezeluri, branzeturi si produse de patiserie care au 25-55% grasime.
Grasimea din lapte e singura care contine vitaminele liposolubile A si D atat de necesare corpului nostru iar copiii trebuie sa bea DOAR lapte integral daca tineti la dezvoltarea optima a sistemului lor nervos. In plus vit D e esentiala in crestere si ajuta la fixarea calciului in oase.
Nu fiti mai catolici decat papa si nu puneti la colt laptele integral, e inofensiv in comparatie cu alte alimente grase din dieta noastra. Ca sa nu mai spun ca doar din lapte integral se obtine acea spuma delicioasa pentru capuccino",
a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate