Larisa Iordache candideaza pentru premiul Piotr Nurowski

Distribuie pe:

fara descriere

 

Gimnasta Larisa Iordache ramane in cursa pentru premiul Piotr Nurowski care a fost creat in 2011 in memoria fostului presedinte al Comitetului Olimpic Polonez, un reprezentat de marca al olimpismului international care a pierit intr-un tragic accident aviatic in aprilie 2010.

Pe lista celor cinci finalisti desemnati de catre reprezentantii Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC) se mai afla doua inotatoare, Charlotte Bonnet (Franta) si Ruta Meilutyte (Lituania), un schior alpin, Marco Schwarz (Austria) si un gimnast, Oleg Stepko (Ucraina).

Larisa Iordache a fost invitata, alaturi de ceilalti patru nominalizati, sa fie oaspetele celei de a 41-a Adunari Generale a EOC, care va avea loc pe 7 si 8 decembrie a.c in localitatea israeliana Eilat. Votul final pentru desemnarea castigatorilor va avea loc pe 8 decembrie, in timpul Adunarii Generale.

Premiul Piotr Nurowski a fost creat in 2011 in memoria fostului presedinte al Comitetului Olimpic Polonez, un reprezentat de marca al olimpismului international care a pierit intr-un tragic accident aviatic in aprilie 2010.

Pe langa omagiul pe care il aduce lui Piotr Nurowski, prin acest premiu EOC intentioneaza sa-i incurajeze pe tinerii sportivi sa se dedice sportului de mare performanta si in acelasi timp sa fie un exemplu pentru viitoarele generatii in ceea ce priveste adoptarea unui stil de viata sanatos, bazat pe valorile si principiile olimpice.

Pentru a doua oara de cand a fost creat, premiul va intra in posesia celui care va fi desemnat cel mai valoros tanar sportiv european. Castigatorul va primi atat trofeul cat si o bursa scolara in valoare de 12 000 de euro. (Razvan Ionascu)


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate