
In articol:
- Mircea Dinescu despre Laurențiu Reghecampf: „Ne-am împrietenit la un grătar”
- Reghecampf, un bucătar iscusit: „Mie nu-mi place sec! Mie-mi place ca în Oltenia!”
- Reghe: „Ar trebui să mănânce unii cu cântarul!”
Laurențiu Reghecampf, actualul antrenor al Universității Craiova, a lăsat antrenamentele și schemele de joc pentru a-și arăta talentul ascuns de bucătar.
„Reghe” a fost invitatul special al lui Mircea Dinescu în emisiune sa TV, „Poezie și delicatețuri”, în care cei doi au gătit o saramură de pește cu un ingredient mai...neobișnuit.Mircea Dinescu despre Laurențiu Reghecampf: „Ne-am împrietenit la un grătar”
Laurențiu Reghecampf, invitat în emisiunea culinară a lui Mircea Dinescu
Când nu dă indicații pe marginea terenului de fotbal, Laurențiu Reghecampf ar putea să fie un bucătar-șef mai mult decât decent în culisele oricărui restaurant. Reghe nu s-a reprofilat încă în chef, dar a avut ocazia de curând să fie invitatul poetului Mircea Dinescu în bucătăria „cetății” de pe malul Dunării.
Dacă la emisiunea lui Dinescu mai vin și invitați stângaci într-ale gătitului, Reghecampf a demonstrat că poate să țină ritmul cu poetul gurmand.
Dinescu s-a bucurat să îl aibă din nou ca oaspete, mai ales că „Reghe” l-a impresionat cu talentul lui încă de când s-au cunoscut.
„Eu cu el, cu Reghe, ne spunem pe numele mic. Ne-am împrietenit la un grătar. Dându-mă eu mare, să fac o saramură, a ieșit Reghe, cu imaginația lui debordantă de antrenor de fotbal, și a tras un sos care a avut mare succes, într-adevăr.”
„Cetatea” lui Dinescu se află în Dolj, așa că nu putea găsi un partener mai bun de gătit decât un om de-ai locului pentru o saramură ca în Oltenia.
„Am aflat, de fapt, că bunicul lui a fost un neamț, care a făcut afaceri în oltenia acum 100 de ani.”
Citeste si: Ce truc folosesc gospodinele pentru chiftele. Care este ingredientul secret?- kfetele.ro
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
”Da, înainte de război”, a recunoscut Reghecampf.
„Și bunica ta era...din Bălți? Din Basarabia! Combinație foarte interesantă!”
Reghecampf, un bucătar iscusit: „Mie nu-mi place sec! Mie-mi place ca în Oltenia!”
Laurențiu Reghecampf, invitat în emisiunea culinară a lui Mircea Dinescu
Antrenorul Universității Craiova a insistat să facă o variantă mai altfel de saramură de pește împreună cu Mircea Dinescu. Una oltenească, dar cu influențe germane. Așa că „Reghe” a dat și un „jet” din sifonul adus de el, o surpriză pentru maestrul poet și bucătar.
„Trebuie să punem niște apă și n-avem apă! (Băgăm) sifon!”
„Știi la ce mai pun eu sifon? La mititei, pentru că îi ajută foarte tare să fermenteze”, a replicat Mircea Dinescu.
Sifonul este ceva banal pentru cei mai mulți, însă când vine vorba de rețeta pentru saramura oltenească, poate să împartă pasionații de bucătărie în două tabere.
„Știți că ne-am certat data trecută, când am făcut asta?”, și-a amintit Laurențiu Reghecampf.
„Da, știu! Pe mine m-a uimit atunci că ai pus și suc de roșii mai mult. Mie îmi place mai sec, așa.”
„Nu! Mie nu-mi place sec! Mie îmi place ca în Oltenia!”, a spus răspicat „Reghe”.
Reghe: „Ar trebui să mănânce unii cu cântarul!”
Reghecampf s-a bucurat de creația lui și a lui Dinescu la o masă mare, cu 13 prieteni de-ai antrenorului, la un pahar de vin. Întrebat de poet cum le spune fotbaliștilor lui de la Craiova să mănânce, „Reghe” a spus că cel mai mult contează calitatea bucatelor și priceperea celor care le pregătesc, și nu cantitatea.
„Ar trebui să mănânce unii cu cântarul! Dar nu, în primul rând (fotbaliștii) trebuie să mănânce sănătos!”
„Pentru noi e foarte important la echipă, spre exemplu, că-s foarte mulți jucători tineri, care nu cunosc ce ar trebui să mănânce cu adevărat și ce să simtă în momentul în care te pui la masă, în momentul în care poți să profiți de un chef, un bucătar, care poate să-ți ofere lucruri pe care nu le poți mânca oricând. Ar trebui să plătești foarte mulți bani! Este un privilegiu și pentru mine, în același timp, este o bucurie că pot să profit de serviciile unui asemenea om.”