Lecturarea Cărților de Dezvoltare Personală: Terapie Pentru Suflet și Minte

Autor: Clara Ionescu

Cărțile de dezvoltare personală pot fi incluse în ritualul tău prin care îți începi dimineața. Este recomandat să îți impui un minimum de 20-30 de pagini pe zi dacă vrei să îți conturezi o viziune sănătoasă asupra oamenilor și a vieții în general.

Cărțile inspiraționale: cum va arăta viața ta după lectură?

Descoperă cele mai importante motive pentru care cărțile de dezvoltare personală sunt aliații tăi de nădejde în progresul tău personal și profesional.

  • Dobândești o viziune optimistă asupra lumii

Câteva rânduri dintr-o carte inspirațională, îți va umple mintea cu gânduri optimiste, care te vor motiva să oferi mediului din jur o nouă perspectivă. Cărțile inspiraționale sunt concepute pentru a da răspunsuri principalelor nevoi ale oamenilor. Așadar, poți găsi răspuns la întrebările tale, direcții în problemele cu care te confrunți și cel mai important, ajungi să conștientizezi că sursa nemulțumirilor personale se află în stilul tău de viață sau modul toxic de gândire.

  • Vei fi inspirat să faci alegerile necesare nevoilor tale

Optimismul și inspirația sunt două daruri pe care ți le pot oferi cărțile de dezvoltare personală. Începi prin a conferi viziunii tale o perspectivă nouă, iar apoi găsești surse de inspirație pentru a-ți trăi viața în alte moduri. Majoritatea cărților inspiraționale vin cu exerciții care te fac să reflectezi asupra alegerilor din trecut și să găsești singur cauza care a stat la baza acestora.

Când devii conștient de toxicitatea alegerilor de până acum, te afli deja cu un pas mai aproape de schimbarea lor prin înțelepciune și curaj.

  • Zona de confort devine neinteresantă

Rutina este locul acela călduț, confortabil, în care te simți în siguranță și ferit de orice pericole. Zona  de confort ne asigură gustul dulce al siguranței, al protecției, dar paradoxal, acolo suntem într-un pericol: stagnarea.

Când ești prins într-un cerc al obiceiurilor repetitive, nu conștientizezi că ai nevoie de experiențe noi pentru a te bucura de alte rezultate. Cărțile inspiraționale sunt menite să deschidă noi drumuri către cunoașterea de sine, către conștientizarea potențialului din noi care ne-a fost dăruit de Univers pentru a da vieții noi sensuri.

Citeste si: „La sfârșit, din cutie, fiul meu să...” Monica Tatoiu, despre ultima sa dorință în viață!- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

  • Pot fi recitite

Cel mai probabil o singură lectură nu îți va dezvălui toate răspunsurile la întrebările pe care le ai. Astfel de cărți îți furnizează sfaturi, reguli, principii, valori și exerciții care te ghidează în toate etapele vieții. Așadar, nu îți face probleme dacă anumite capitole au rămas un mister după prima lectură. Le vei înțelege pe parcursul dezvoltării tale ca individ, când vei întâmpina noi provocări, obiective, situații limită și vei avea nevoie de o sursă care să te împingă să mergi mai departe.

Cărți inspiraționale: recomandările cititorilor

Majoritatea titlurilor, plus multe altele se regăsesc și în ofertele books-express.ro. Mult succes în dezvoltarea ta personală!

  1. Inteligență emoțională de Daniel Goleman

Procesul dezvoltării emoționale începe cu gestionarea corectă a emoțiilor în avantajul tău și al celor din jur. Nu poți fi liderul propriei tale vieți, dacă nu înveți să îți controlezi emoțiile. Controlul emoțiilor nu se rezumă la menținerea calmului în situații limită. Uneori este nevoie să simulezi o reacție negativă pentru a-i determina pe oameni să acționeze cum este mai bine pentru ei.

  1. Excepționalii de Malcolm Gladwell

Această recomandare se adresează celor care vor să înțeleagă contextul de dezvoltare personală. Astfel, procesul evolutiv ca individ este dificil, dacă ești înconjurat de persoane limitate. În schimb, te poți dezvolta armonios ca om, dacă te asociezi cu indivizi care au ambiții asemănătoare și care perseverează în obținerea de rezultate pozitive pe toate planurile vieții.

  1. Cum să-ți faci prieteni și să devii influent de Dale Carnegie

Această carte este un ‘’must-have’’, dacă vrei să afli mai multe despre relațiile interumane. A fost publicată în anul 1936 și s-a menținut constant în topul bestseller-urilor. Este o carte care cuprinde adevăruri esențiale despre oameni, adunate de la celebrități valoroase, președinți americani și până la Buddha sau Iisus.

  1. Totul despre psihologia persuasiunii de Robert Cialdini

Aici este mai mult vorba despre un manual de psihologie, dar care va avea efecte asupra dezvoltării tale personale. Este o carte care cuprinde 6 principii puternice, prin care poți deveni mai influent în orice domeniu. De asemenea, acest manual te învață ce strategii trebuie aplicate dacă principiile enumerate sunt exercitate asupra ta.

  1. „Puterea prezentului – Ghid de dezvoltare spirituală” de Eckhart Tolle

Acesta este un ghid al practicii spirituale și a modului în care ne putem schimba existența. Regula este dezvoltarea abilității noastre de a lucra cu lumea noastră interioară, drept condiție pentru a schimba exteriorul din jurul nostru. Secretul unei vieți împlinite este ancorarea noastră în prezent. Mintea omului este principala sursă de anxietate, dar totodată o unealtă extraordinară de dezvoltare la maximum a potențialului care ne-a fost dăruit de Univers.

După cum am menționat anterior, îți recomand să lecturezi astfel de cărți de minimum 2-3 ori, lăsând o pauză de 6-12 luni între lecturi. Conținutul este profund și trebuie ‘’mestecat’’ îndelung pentru a fi înțelese principiile de bază și pentru aprofundarea ideilor fundamentale exprimate de autor. Dacă nu le lași timp să se sedimenteze în mintea ta, vei eșua în a înțelege beneficiile oferite de aceste cărți.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop 29 iunie 2022: Zodia vedetă a zilei: Ei sunt nativii bântuiți de trecut! Cine primește în viața sa o dragoste mai veche

Top cinci activități pe care trebuie neapărat să le faci când mergi la Brașov

Care sunt cele 6 perechi de zodii incompatibile. Dragostea lor nu va învinge niciodată

Zodiile câștigătoare ale lunii Iulie. Vor avea parte de reușite mari și importante

Vestea serii despre MIRELA VAIDA! Anunțul cumplit despre vedeta TV: ÎMI DĂ ÎN CAP

Jador, de urgență la spital! Artistul a avut nevoie de perfuzie la primele ore ale dimineții

Calendar Ortodox, 29 iunie. Sfinții Petru și Pavel, ocrotitorii celor lipsiți de libertate. Ce nu-i bine să faci astăzi

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies